Electric Feel


Lyssna gärna på låten när ni läser inlägget nedanför=) Enjoy!



MGMT- Electric Feel

Dansa i snön på utegård

Hade en grymt kul kväll igår, ni har ju sett lite bilder. Tänkte berätta lite mer om mina bravader.
För-förfesten kickade ass,haha. Jag, Johanna och hennes vän Patrik var ett riktigt glatt litet gäng. Är så kul när man bara klickar med personer även fast man inte känner dem så bra. Tänker på Patrik då. Johanna har jag känt sedan första dagen i Oslo via en jobbintervju. De bästa hittar man på oväntade ställen:)

Efter lite spontandans i köket och "mess arround", när man bara dansar helt galet som man vill och känner för, drog vi till en annan fest i centrum. På vägen hade vi vår egen musikal, vet inte hur stort den kommer slå men kul var det.

Vi blev ca 20 pers på förfesten, ett härligt gäng med två gitarrister pluss sångare så gästerna blev bjudna på minikonsert som senare ledde till allsång. ALLA på festen var såå sköna att hänga med. När klockan slog halv två tänkte vi att nu var det dags att kila vidare ut i vimmlet. Vi drog först till någon rockbar men det var kö och man kom bara in när någon gick så jag och Johanna lämnade det alternativet för en klubb istället. Mer min stil också.
Inget lyxigt men bra musik var det! Fugatzi hette stället. Men det absolut bästa på hela kvällen var när vi egentligen hade tänkt gå. Vi stog på innegården som på sommaren kryllar av folk, men som nu endast myllrade av snö. Då spelades sista låten som var MGMT s Electric feel i någon cool version. Vi kunde inte låta bli att dansa runt i snön. Vilken upplevelse. Bäst på hela kvällen. Jag, Johanna våra snygga outfits, himlen beströdd med stjärnor över oss i sällskap med MGMT.

Kan man få en bättre avslutning? Nej!


När vakterna tyckte vi hade dansat nog drog vi oss in mot "bästa stället att ta taxi från" Chauffören var supertrevlig, (annars har jag i det senaste bara råkat hamna i bilar med hämska taxiförare, blä.( Så kom vi fram och Johanna sov över hos mig, är såå långt mellan oss så är bäst så. Nää, vi har 2 minuter mellan våra hus. Men var liksom mysigare att sova tillsammans. Vi kröp upp i soffan med varsin tekopp och kollade in sista avsnittet av Solsidan. Vid 6 somnade vi, jag i min låda och hon i sängen. Mys


Massa Kramar

Åldersnoja?

En sak jag tänkt på lite de senaste dagarna, kanske i samband med att jag fyller år är:
Varför är vi rädda för att bli äldre? Vad är det som är så hemsk med det?

Bottnar det i att vi tänker att vi har lättare för att dö? Det kan vara så, men den största rädslan är inte det. Jag tror inte det. Utan det är en annan oro vi har. Oron att vi inte kommer se bra ut, få rynkor o.s.v. Usch tänker vi. Snart är jag 23, det var inte länge sen jag precis fyllde 18.
Jag tror att åldersnojjan beror på att vi inte vet om något annat än hur det är att vara ung.
Livet tar inte slut för att vi får en rynka, herregud! Självklart är det lika kul att vara 30, 40, eller 50 år. Kanske gör man lite olika saker. Men det har med att vi utvecklas att göra. Om man vill kan man faktisk fortsätta leva som man gjort innan också. Det är ok om det är vad man vill.

Jag är faktisk inte så åldernojjig. Tänk vilken utveckling vi är med om egentligen. Ju längre vi lever destå mer kul hinner vi hitta på. Det roliga slutar inte vid 25. Vi bestämmer själva vad vi vill göra, hur vårt liv ska se ut, hur vi vill ha det.

Glöm inte det!

Och angående utseende, det finns ALLTID massor som tycker du är vackrast just som du är!



Put yourself out there and live it!

Nattugglor

Nu sitter jag och Johanna H i mitt hus och myser. Tappade bort Patrik, våran följeslagare på vägen men vi får hoppas han hör av sig om han vill in,haha.
Lite bilder från kvällen:

Patrik, Johannas vän från Karlstad hälsade på. Notera att ha matchat hängslen och klocka. Hade även skor i samma färg=)





Allihop på för-förfesten, bara för speciellt inbjudna;)






Jag i Johannas päls.



På väg mot festen.





På festen, två härliga tjejer. Var mycket mer folk där men ni vet, jag är hellre social än springer runt och tar massa kort. Därav enbart en bild.


Hade superkul på festen. Var live musik och allt. Vid halv två bar det ut och kvällen slutade på Fugatzi. Men nu ska vi sova så skriver mer om min eminenta kväll imorgon.  God morgon!

Nu smäller det!

Nu ska jag dra iväg på för-förfesten. Sen blir det födelsedagsfest7välkomstfest m.m. och efter det klubbliv. Älskar det!



Outfitten för kvällen.



Försökte göra en pussbild men blev inte så bra som ni ser,haha.








Ha en fin kväll alla!




Mot England!

Fast inte riktigt än. Den 18 mars. Bokade just biljetterna. Längtar så jag spricker. Ska bli kul att komma ut på äventyr=)












England + Josse + Nina = sant


Ha en toppenkväll nu!!

Wearing my rolex




Denna låt kom för några år sen, men shit vad party den är. Gillar den starkt!
Wiley - Wearing my rolex

Ok då...

Ja det blir väl ingen "riktigt" Caipirinha eftersom jag inte har cachaca. Den går utmärkt att göra på ljus eller mörk rom, det lovar jag på heder och samvete. Jag enviosas med att kalla det Caipirinha ändå. Så det så=)

Paaaartyyyy

Nu är det helg och partytime! Kom hem från jobbet vid fem och håller som bäst på att välja kläder. Undrar vad jag ska ha för outfit..

Ska lyxa till det med drinkar också. Caipirinha och Strawbeerry daiquiri står på listan över drinkar som skal göras av moi ikväll. Mums!









Alexander- Norges älskling

Idag var Alxander Rybak, Fairytale killen och Norges älskade gullegris i "min" butik. Är glad att säga att han är verkligen en helt vanlig kille. Älskar "kändisar" utan divalater. Min kollega Dionne hade "han om" honom och hon gjorde ett riktigt proffsjobb, som vi ju alltid gör på Aker Brygge=)



Norges Gullegris        källa  4.bp.blogspot.com




Spa

Kan ni tänka er någon bättre dröm än att man är på spa? Drömde det inatt och vaknade upp riktigt utvilad trots för lite sömn. Jag fick fotmassage, vanlig massage, ansiktsmask och badade i varma och kalla källor. Vad betyder detta? Att jag kommer få spa som present när jag fyller år kanske? Hint hint:)
yasuragi.se

Nä jag behöver tyvärr pengar när jag fyller år, så jag kan köpa mig en ny dator. Tråkigt men ett måste. Är ingen tekniknörd så att säga, utan har mina saker till de går sönder.

Goodnight and go

Good night. Nu landade jag på marken och det var tur det så jag orkar med morgondagen lika fabulous som idag=)

Tänkte ni skulle lyssna på "Goodnight and go" med Imogen Heap. (Just för att den heter godnatt , bland annat, haha) Hon spelar föresten i Oslo i vår..Undrar om jag ska gå. Kramar



En bra egenskap

Om jag ska säga en bra egenskap med mig väljer jag att jag blir glad väldigt lätt, för väldigt lite.
Exempel från idag:

Hann med min länkande buss hem, det blev jag riktigt glad för och uppskattade.
En större sak var när Johanna K  kom in helt oväntat på jobbet. Magen fylldes med glada bubblor. Hon hade sin mamma på besök och visade henne runt i stan.
Jag blev riktigt glad att hon kom inom, hon kunde lika gärna inte gjort det liksom.


När jag får sms av mina kära, fått massa fina idag. Tack! (Har tyvär inte haft pengar på mob så har ej kunnat svara)
Sen kan jag bara komma att tänka på roliga saker och då kan jag brista ut i skratt bara sådär. Härligt!
Gjorde det flera gånger när jag packade upp varor på lagret idag.
En annan sak jag blev suuperglad för var att jag får ledigt så jag kan hälsa på Josefin i England. Wieeee=)
Härliga människor som är trevliga tillbaka eller ler mot mej. Hur många som helst trevliga kunder idag.






Tycker det är en riktigt bra egenskap i alla fall. Det är ett tipps att jobba på, att bli glad av dig själv. Du kan göra dig själv lycklig. Bara du faktiskt. Andra personer kan spä på din lycka, men för att det ska hända måste DU välja vilka du har omkring dig o.s.v

Partyperiod

Jag börjar känna det i kroppen. Den vill ut och festa, dansa, umgås med folk och leva livet. Det kommer komma in en partyperiod i mitt liv nu spår.

Jag har varit väldigt lugn sen i höst. Bara festat 1 gång varannan vecka. Men det har varit det jag velat, då. Bara tanken på en nattbuss hem skrämde mig från utelivet faktiskt. Och fest mitt i veckan hade jag inte en tanke på. Jag värderade min sömn såå mycket. Sen ville jag ta vara på tiden jag spenderade med Björn också. Det kommer jag fortfarande göra.


Men..



Kort från en utekväll i höstas. Johanna K, Emmeline, Jag och Anna bakom kameran.







Nu börjar det bli andra bullar. När jag och Josse bodde ihop var vi ute typ 3ggr/vecka. Vi var ute så ofta att vi kände ägare, bartenders och hela kittet. Då blir det ännu roligare faktisk. Slippa köer och grejer.
Idag träffade jag en bartender på jobbet och han frågade om jag skulle ut ikväll. I så fall hade det varit kul om jag kom förbi stället han jobbade på, tyckte han. Svarade nej, men kom på mig själv med att jag lätt skulle velat gå ut faktiskt!
Så min plan är fler utgångskvällar. De helger jag inte träffar Björn. Men det kommer inte vara som förut att jag festar energin ur mig. Jag blir nog ingen "fest på vardagen tjej", utan mer en f"est på fredag-lördag tjej". Komme r nog inte stanna ute till stängning heller. Är inte det som är poängen för mig nu. Jag vill bara ut i vimmlet, umgås och ha kul. fast ändå kunna vara ok dagen efter.
Bakis blir jag inte, för det är inte så mycket alkohol som hamnar i min kropp. Man kan blir vääldig trött och sliten ändå kan jag säga! Så som sagt en lugnare variant av mitt och Josses partyliv.





Jag och Lollo slåss om sista druvan. Miss you gorgeous!!!



Säger klara - färdiga - gå och jag börjar imorgon kväll=)

Hög på jobbet

Ja, inte hög som att jag har knarkat. Men jag har haft superenergi hela dagen och varit superglad och lycklig och engagerad. Hög på livet helt enkelt.
Dessa dagar älskar jag. Det känns som om inget skulle kunna stoppa mig och jag kan göra precis vad jag vill.

Eftersom jag haft så mycket energi har jag dansat runt i butiken hela kvällen. Då blir man ännu gladare, när man rör på sig. Lite crazy men kunderna blev väldigt glada av det. De började sjunga med i låtarna och röra sig lite lite som om de också dansade. Var som att vara på fest fsat på jobb. Så det blev en positiv cirkel helt enkelt. Toppstämning med mej och Hilde på jobb ikväll med andra ord=)

Det enda problem jag har är hur jag ska komma ner i varv nu...Det var ju det ja.

Hoj Hoj!

Nu bär det av till jobbet. Har haft en skön sovmorgon som satt riiktigt fint kan jag säga!
Sitter och mumsar på min "krassepapaya". Lite kul att den smakar som den gör tycker jag.
Jobbar stängning idag så blir inte så mycket mer ljud/bild/text från mig förrän ikväll.

Ha en underbar dag!

Solsidan

Ååå vad jag älskar Solsidan! Skrattar ihjäl mig varje gång. Önskar jag hade sett alla program men har bara kollat in avsnitt 4, sisådär en 4 ggr nu,haha.

Kolla in det på tv4play vet jag!

Mia Skäringer från Mia och Klara är med, Felix Härngren, Johan Rheborg och Josephine Bornebusch.
Det hela utspelar sig i en fin förort till Stockholm. Vad jag förstått det som är det ett nyinflyttat par, som egentligen är vanliga svenssons som flyttar in i lyxområdet. Det är Felix rollfigur som ärvt ett hus eller något. Det uppstår kulturkrockar med grannarna till höger och vänster och det är det som gör hela programmet!
"SvenssonParet" i Solsidan.
källa: Gp.se

Vashti Bunyan

Den här låten blev jag helt "tagen" av när jag hörde den. Snubblade över den igår då jag kollade på "Dom kallar oss Artister". Titiyo tipsade om låten. Lyssnar på den nu, gör det du också=)



Dagens

Idag gick jag upp tidigt trots att jag var ledig. Men jag skulle fixa mitt pass. Var ute i väldigt god tid märkte jag så gick runt i 40 minuter och kollade in området Frogner. Känner till det ganska bra men finns en del gator jag intt gått på.

Frogner är ett av, om inte det finaste kvarteret i Oslo.


Man vill bara gå in i detta huset tycker jag. I och med att ytterporten är öppen. Känns välkomnande på något sätt.


Fina hus va?
Blir lite sugen på att flytta nu...

Tillslut öppnade Ambassaden och det var inte bara jag som kommit dig såg jag. Ca 20 persone rhade samlats utanför ingången. Men det gick fort att få hjälpt. Personalen var effektiv och proffsig på att sjysst sätt.


Och en riktig snygging jobbade där också. Är du singel borde du ta dig en sväng inom,haha.
Supertrevlig var han i.a.f. Glada människor gör min dag alltså!

NU är det alltså bara att vänta på mitt pass. Blev ganska bra på kortet faktisk. 100ggr bättre än på mitt förra, minst. Men inte helt 100 ändå.
Här är den Svenska Ambassaden i Oslo. Ser lite ut som en frikyrka tycker jag.hmm.

Efter ambassadbesök gav jag mig av till gymmet. Härligt! Idag hade jag krafter kan jag säga! Det fans inget som kunde stoppa mig,haha. Efter det lyxad ejga till det med thai-lunch på Grönland. En restaurang där har den bästa röd.curryn i Norge helt klart. Äter jag ute äter jag där, så enkelt är det, om jag inte lyxar till det förstås.
Sen har jag bara chillat. Behövde det. Pluss klippt håret som ni redan vet.
Och, jag har lagat grymt god mat! På bara 15 minuter!!! det ni! Kinaliknande mat med paprika, vitlök, lök, broccoli och sojabönor. Med en sås på soya, curry,chilli, peppar, paprikapulver, vatten och lite mjöl,  Mums!
Nu får ni ha en fortsatt fin kväll alla! Puss puss!



Jaa det är en luskam

Ja, det är en luskam. Men jag vill vara förtydliga att jag har inte och har aldrig haft löss. Det är bara det att luskam har det minsta mellanrummet mellan taggarna och tar inte upp någon plats. Därför använder jag den. Punkt.

Klippet

Det gick riktigt, riktigt bra faktiskt! Har klippt allt hår och sen klippt upp det mycket.
Här är mina professionella verktyg som jag använt:

Jag är ju ingen frisör som ni kanske märker. Men faktum är att jag klippt mig själv i två år nu!! Innan dess gjorde jag det lite då och då fast gick till frisören 1-2ggr/ år. Blir helt klart lika nöjd med det jag gör som om jag skulle gå till min frisör. Fast färga och slinga skulle jag aldrig våga. Då är det Antonio som får hjälpa mig. Min underbara frisör. Önskar egentligen jag kunde gå fler gånger till honom men det är kostbart alltså.
Vi har en väldigt bra kemi och har alltid väldigt givande samtal. Sen ger han den skönaste hårbottenmassagen och gillar att göra frisyrer på mig. Vilket jag inte har något emot. Blir alltid suupersnyggt!
Före såg jag ut såhär:

Slitet slitet...




Resultatet blev såhär:



(Spotify i bakgrunden såklart.)


Inga slitna toppar här inte!

På det andra smäller det!

Nu gör jag ett nytt försök med hårklippning. Ett-tu-tre på det andra ska det ske heter det numera=)
Men ska man hoppa i en isvak blir siffran betyydligt högre.....Ett-tusen-tvåhundra-tre på det sextusende ska det ske,haha!!

Viktig tenta

Just nu sitter Björn och gör den viktigaste tentan han har, matte. Klart alla är viktiga men den här var svårast så hade varit så skönt att klara den. Han har pluggat och pluggat och pluggat och är verkligen värd ett godkänt. Jag har märkt att han varit väldigt stressad för att allt varit så svårt och att det aldrig tar slut på saker att gå igenom.
Alla kan inte gå på räls hela tiden tyvärr.

Jag kryssar fingrarna och håller tummarna för honom till klockan sju ikväll då deras tid är ute...


Själv har jag ingen stress alls för tillfället. Kommer rätt från gymmet och ska faktiskt ta och se en film eller något nu. Bara slappa av helt enkelt, för det behövs idag.

Summa sumarum

Japp, då har jag kollat vad mina utgifter går på/dag i en 6 veckors period.
78 kronor blev det till slut. Då var jag snål de tre första veckorna och köpte INGET onödigt. De efterföljande tre veckorna åt jag ute två gånger under den tiden och köpte chips och godis på helgen. Pluss billig lunch på jobbet 1gng/vecka.

Detta är något jag skulle kunna fortsätta med. Att jag verkligen tänker på vad jag köper i två veckor varje månad. Men eftersom det tar så mycket tid till tråkiga saker då, får jag göra som jag vill de andra två veckorna i månaden.

Jag kommer göra av med mycket mindre pengar än vad jag gjort förut när jag inte tänkte på det alls. Så detta var ett bra test!

Ska fortsätta skriva upp vad jag köper för när jag ser vad jag faktiskt gör av med blir jag inte lika sugen på att inhandla de där onödiga sakerna.

Tjing!


Bali-time

Saknar tiden i Bali med Josefin. Kollade just lite bilder och tänkte jag skulle lägga upp några...

Här är vi någon utekväll med en vän, Coco. Han hyrde ut surfbrädor och var på det viset vi lärde känna honom.
Åå vad jag gillar denna klänning. Tyvär blev den missfärgad enär jag lämnade in den för tvätt=(





Vi fick tips om en gömd strand som i princip var fri från turister. Den va faktiskt fri från typ all folk. Man fick gå genom en grotta för att komma dit. Spännande!








Ännu en utekväll. De flesta klubbar låg utomhus men det var ändå 30grader så inte så konstigt att man blir varm. Och jag är inte denm so sitter still i baren heller,haha=)







Här är vi på en av de största stränderna, men det ser man inte för de har sandhögar med sand som de ska "fylla på" med. För sanden hade dragits ut i havet så var inte så mycket strand kvar,haha. TYcker det är en härlig bild på Josse.






Detta var en del av det vi såg när vi kom ut från grottan, nice!






Ha en fin dag nu! Själv ska jag bege mig till Svenska Ambassaden och fixa pass nu. kramar

Made my day

(Blir inga bilder för sajten krånglar idag med denna funktion)

På jobbet idag var det två italienare som kom in. Bror och syster. Suupertrevliga! Made my day. Är så skoj när det kommer in öppna människor som gillar när man pratar med dem och inte bara säger "jag tittar bara" när man säger något till dem.

Var med gorgeous Emmeline efter jobbet. Vi tog en promenad och hängde lite. Sen kom Robin också. Shit vad jag uppskattar att bara hänga med folk sådär. Kommer sakna Emmeline massor när hon flyttar och åker iväg på nya äventyr. Robin också, även om vi inte känner varandra så bra. Men han är en riktigt härlig prick han!

Imorgon är jag eldig och ska äntligen få tid till att fixa nytt pass. Ska upp tidigt så är bäst att hoppas i säng snart.

Min papaya smaker krasse

Det är konstigt men alltid när jag köper papaya smaker de krasse! Ni vet sånt man kan odla på papper hemma och sen klippa och ha på smörgåsen?






Nu över till något helt annat. Jag vill ha sommar och sol och sitta med fötterna i vattnet. Nu, nu nu! Här är ett kort från en riktigt härlig dag med Johanna K, Emmeline och Anna bakom kameran.


Ha det riktigt fint nu=) Kramar

Lukten av ett sommarregn

Kan ni känna lukten och känslan av sommarregn?
Regnet efter en torrperiod som fått oss att svettas i två veckor och när det äntligen forsar ner vatten från himlen springer man ut i bikini och låter vattendropparna träffa huden. Det är så skönt. Det luktar så gott och det känns så bra.

Efteråt. Du andas in luften, fyller dina lungor och det är nästan som om luften renar dej lite också. Så friskt är det.
När det klarnar upp och bara de sista regndropparna dröjer sig kvar se vi regnbågens färger höja sig över skyn. Gräset känns liksom krispigt under fötterna och det doftar fräscht av regn, gräs, blommor och lite lite jord.
I bladen bildas det vattendroppar som hänger kvar med ytspänningens kraft. Det är så vackert, så härligt och jag älskar det.

Sommarregnet.

Så himla kul=)

Vill bara säga att det är så himla kul att ni kommenterar mina inlägg=)

Hade en "Att göra lista" idag. Sågär såg den ut:

  • åka skidor
  • klippa håret
  • tvätta
  • städa
  • diska


inget blev gjort, check=) Jo, just ja, disken tog jag allt hand om=) och nu sitter jag nyduschad och varvar ner inför "sömnperioden". Men till mitt försvar får jag säga att jag tärnade ändå söndag och igår. Det andra är sånt som man alltid väntar med till sista sekund eller hur?;)
Sov så gott sen alla goa.

Av-Svimmat

Ni som känner mig vet att jag ibland har en tendens att svimma lite då och då. Tyvärr har det hänt igen. Vaknade upp på golvet med saxen brevid mig. Huvudet bankar så har tydligen slagit i det. Men annars är det bra.

Ska nog bara ta det lugnt resten av kvällen. Hann inte klippa nästan något så det syns knappt. Får ta mer imorgon.

Min blogg är värd 5994kr

Hur i hela fridens dar är den värd så mycket? Kanske bara var en skämtsida jag var inne på men den verkade verkligen seriös. Och massa kända bloggare låg uppe på den också. Så kunde man skriva in adressen till sin egen blogg och få ett värde på den.

Värdet på min blogg är 5994kr. Undrar om jag kan pantsätta den om om jag är i behov av pengar någon gång,haha=)

Nu ska burret av!!

Mitt hår har idag känts som en enda tova. En enda dread, kan man också kalla det för. Så nu ska jag ställa mig framför spegeln, hämta "verktyg" och sätta på lite bra musik. För nu ska det av!

Avhuggen fot med blodsprut!!!

Lyssna på denna musiken när ni läser första delen av inlägget. Blir mycket mer effektfullt då.
Jag stog på lagret till Din Sko och skulle just gå ut i butiken då jag hörde steg utanför.
Det var helt mörkt i butiken. Kolsvart. Jag försökte få tänt ljuset men efter att ha slått på och av strömbrytaren x antal gånger gav jag upp.


Där var de igen, stegen. Var kom de ifrån? Mitt hjärta började banka fortare och fortare.
Var det någon i rummet? Var på helspänn och stog dödsstilla i flera minuter innan jag vågade gå ut i butiken.
Tillslut bestämde jag mig för att det kunde varit någon utanför som jag hört. Trots ljusets frånvaro började jag föröka exponera de nyinkomna skorna. Det var tvunget att vara klart till jag öppnade.
Men där hördes de igen, stegen. Hasande. Sen blev det tyst igen.


- Hallå? Är det någon där? ropade jag. Men ingen svarade.
Tanken slog mig att jag var helt själv i butiken och ingen skulle komma förän om en timma. Vad skulle inte kunna hinna hända på den tiden?

Jag hittad en ficklampa och lyste runt bland hyllorna, ingen där.
Så jag fortsatte fixa. Det fattades hyllor i butiken så jag fick helt enkelt hämta fler. Och där jag stog me de tunga hyllorna i handen hörde jag ljudet igen.

Men nu lät det som springande steg som snabbt kom emot mig bakifrån. Jag vände mig och och skrek till av det jag såg. Samtidigt råkade jag tappa hyllorna rätt på foten så den höggs av på två ställen. Mina tår kröp iväg mot väggen och så var sagan slut.

Nej det var inte så det gick till. Och föresten, ni kan stänga av musiken nu.

Sant är i alla falla att jag råkade tappa två av skohyllorna rätt i backen när jag exponerade idag. Och de landade mycket riktigt på min fot. Det är riktigt tunga hyllor alltså. Kommer få ett finfint blåmärke där imorgon. Har två stora röda streckmärken tvärs över foten nu.
Till råga på allt råkade Tonje tappa saker just på min vänsterfot typ hela tiden. Tack för den;)

Men det kan det kanske vara värt då butiken blev top notch!
Jag, Tonje och Dionne fixade butiken snyg goch fräsch tills chefen kommer tillbaka. Hoppas Karina blir nöjd.


Snart ska jag bege mig ut i snön och åka skidor och ikväll kommer det nog bli chillout med Emmeline. Vi får se vad jag hittar på. Fast först en skål med yoghurt och fyra olika krossade korn. Mums!
Take care out there!

Fryst pizza 90kr

Hittade en rolig bild som Emmeline tagit förra sommaren. Jag pekar på en pizza som nästan frestade mig. Men bara nästan för den var fryst och kostade 90kr!!!! "Bra försök men Mej lurar du inte blicken" är på.

Fast jag hade nog inte köpt den ändå..
Nu är det läggdags för alla små barn och Katarina. För jag ska upp fem,halv sex imorgon. God natt och sov så gott=)

Jaaa, oturen har vänt=)

Nu är jag tillbaka på banan! Turen har vänt och jag lagade en utsökt middag=) Underbart god blev den faktiskt! Det ni=) Ni borde varit här och smakat.

Föresten, för några år sen eller så var det en hypead bok som hette Amberville. Det var en fantasy om gosedjur. Vem skrev den? Har någon fått reda på det? Var tydligen en svensk framgångsrik författare som hade skrivit den under pseudonymen Tim  Davys.

Den ska jag försöka få tag i! Det låter kanske inte så men det är en vuxenbok för barn. Nej då, det är en vuxenbok. Tänkte bara driva lite med att vissa ibland säger "att det är en barnbok för vuxna"... Inte om denna bok dock.

Amberville
adlibris.com

Det kommer mera...

Har haft en rikgit otursdag alltså. Hemma i stugan var allt frid och fröjd men så fort jag steg in genom dörrarna till jobbet drog sig turen tillbaka.

Jag snubblade och ramlade rätt mot en lastpall så hela överhanden blev full av små flisor. Det gjorde såå ont och jag höll på att svimma. Drog ur de värsta flisarna själv men fick sen gå till apoteket och köpa en pincett.
Dra ut resten flisor ja.. Det är inte det lättaste när man är rädd för skarpa saker som sprutor, knivar, nålar, pincetter.
Jag höll på att svimma igen och satte mig ner mitt på lagergolvet. Tillslut fick jag lägga mig ner och bara försöka andas.

Tillslut löste sig allt och sitter här med nästan inga flisor i handen. Tänkte att nu är det ingen mer otur kvar idag men den följde efter mig. Jag gjorde massa fel hela tiden på jobbet.
Efter jobbet gick jag till gymmet men orkade ingenting.Höll på att klappa ihop under spinningen.
Såg mig besegrad efter 30 min och gick hem istället.

Konstigt att jag hade så mycket otur idag. För jag tänkte hela tiden positivt...
Nu är jag iaf hemma och ska bara göra sånt jag känner för. Min dag ska få ett bra avslut helt enkelt=)

Föresten, en sak som var riktigt kul på jobbet var en kund som kom in. Det kan verkligen göra min dag när vi har härliga, pratsamma kunder som uppskattar en och vill ha service!

Just another day

Ja har träningvärk i vader och ben sen igår. Är som om man går omkring i sand ute så inte så konstigt att det tar bra i musklerna=)
Har gjort lite lätt yoga för att sträcka ut min kropp och vakna till.

Idag händer inget speciellt. Det är jobb till fyra, sen gym. Efter det kommer jag åka hem och laga mat och sen varva ner och sova. Ska upp fem imorgon så de dagarna innan blir inte så sociala. Det har jag resten av veckan till=)

Nu ska jag äta frukost och mysa i min morgonrock. Ha en riktigt härlig dag!

Utveckling

Haha. Nu fattar jag hur man ska lägga upp klipp från youtube. Yes! En liten utveckling i mitt bloggande.
Detta är en låt som heter you got the love. Lyssnar på den när jag känner livet i kroppen eller behöver lite pepp.


Nedvarvning i regnskogen

Nu ska jag ta och tända lite ljus, försöka få upp locket till aromessensen och lyssna på ljud från regnskogen.
Behöver lugna ner mig. Är totalt uppe i varv och min hjärna går i ett.
Luuuugn Katarina=)
Sov gott sen=)

Egna kommentarer pluss bekänning

Det är ok att njuta av det onyttga ibland. Ibland som sagt. Det bästa hade varit att sluta äta allt onyttigt, men för att vara realistisk bekänner jag att jag inte kommer kunna sluta med det helt. Även fast jag vet att det inte är bra . Konstigt men sant.
Dock ska det bli mindre av det onyttiga så att jag kan ha ett gott samvete när jag väl äter det! Därmed basta=)
Ha en riktigt härlig kväll!

Ät onyttig, för det är jag värd?

(Funderingarna i detta inlägg inkluderar inte personer med ätstörningar eftersom det är andra problem som ligger bakom hetsätning eller inget alls ätning, i inlägget nedan funderar jag kring den "vanliga" personens vanor)

 

 

 

Hur kan det komma sig att trotts att vi har kunskapen om vad som är bra respektive mindre bra för oss är det lättare att välja det som är mindre bra?

Kom att tänka på det vid två tillfällen idag.

Tillfälle ett var när jag checkade i butikens frysdisk och såg att merparten består av pizza.

 

 

Tillfälle två när jag kom på mig själv med hur lätt det var att smälla i sig två godisägg, men hur svårt det var att övertala mig själv att ta den där power-walken.

 

 

Var gick det snett egentligen?

 

 

Det är väldigt vanlig att vi äter saker med socker i, kakor, godis m.m. Eller fel fetter som chips.

Varför äter vi det när vi vet att det inte är bra?

 

Jag vet många som tänker att jag unnar mig "vad det nu är för onyttigt". Jag har faktiskt förtjänat det.

Förtjänat vad då? Du har gjort något bra och så har du förtjänat dålig energi? Det är faktiskt det du säger till dig själv.

Jag har varit där, men inte längre.

Jag äter fortfarande godis och chips ibland, men jag säger ALDRIG till mig själv att jag unnar mig det. För jag vet att det är dålig för mig. Äter jag det kompensarar jag min kropp för det.

 

När vi ska unna oss något, varför inte unna oss att köpa de lite dyrare excotiska frukterna? En massage eller något annat som är bra för oss?

Jag tror det där med unnandet av dåliga saker sitter i sen vi var barn. Då fick de flesta av oss något sött när vi varit duktigt ibland. Inte var det morötter i alla fall.

 

 

Sen lär vi oss att förknippa godis m.m med fest och kalas och skoj. Ser vi på bio äter vi godis, ska vi bowla blir det lätt en drink efteråt, äter vi middag ute blir det antingen dessert eller drink. Träffas vi några tjejer en kväll är det kladdkaka. Det gäller absolut inte alltid men det är väldigt ofta våra sociala sammanhang kretsar kring mat.

Kanske inte så konstig i och för sig, när vi faktiskt är i stort behov av det för vår överlevnad. Men många gånger är det dålig mat vi har i de sociala sammanhangen.

Jag ska i alla fall försöka se till att när vi ses från och med nu, jag och mina vänner, att jag föreslår nyttiga goda alternativ istället.

 

 

Om du bor i Norge: Sett reklamen Ingen Kims ingen kos? Det är en reklam för chips, att om du inte har dessa chips får du inte en mysig fredag med dina när och kära. Sjukt!

Inte hjälper det till om jag säger så.

 

Så, vad är anledningen till att vi väljer så hemsk mat/tilltugg/snacks?

Som jag tog upp förut, en del är att det ligger i vårt beteende sen vi var små.

 

Men mer då?

 

Jag tror att en annan del ligger just i lättilgängligheten. Här i Oslo fins det tusenvis av kisoker och vad sälger de? Ingen bra mat/snacks i alla fall.

Pizzerior finns det i hundratal.Vart är raw-food restaurangerna?

Maten i affärerna är merparten dålig mat som inte är bra för oss. Flera hyllor med torrsåser, soppor på påse m.m.

Hela frysdiskar med pizza. Hur i hela fridens dar gör vi det lätt för oss då att äta bra och hälsosamt?

Och föresten, vad sänder det ut för budskap? Köp den här skiten så känner du dig äcklig sen. För vi vet att det inte är bra för oss. Hur kan vi då gå på det?

Efterfårgan styr vad affärer köper in, det är så. Så faktum är att de säljer all den dåliga skitmaten!

 

 

Alltså ligger beteendet i grund och botten i att det är accepterat att ha dåliga vanor. Så länge man inte är tjock förstås. Då tittar de flesta lite osmakligt på när den tjocka äter sin glass, vilket är ganska hemskt för det är lika dåligt för alla.

 

 

Hur som helst måste vi alltså förändra våra vanor och beteenden. För vi vill ha ett långt, friskt liv och då finns inga genvägar. Välj det som är bra för dig.  Det är du värd!!

 


Ät onyttig, för det är jag värd?

(Funderingarna i detta inlägg inkluderar inte personer med ätstörningar eftersom det är andra problem som ligger bakom hetsätning eller inget alls ätning, i inlägget nedan funderar jag kring den "vanliga" personens vanor)

 

 

 

Hur kan det komma sig att trotts att vi har kunskapen om vad som är bra respektive mindre bra för oss är det lättare att välja det som är mindre bra?

Kom att tänka på det vid två tillfällen idag.

Tillfälle ett var när jag checkade i butikens frysdisk och såg att merparten består av pizza.

 

 

Tillfälle två när jag kom på mig själv med hur lätt det var att smälla i sig två godisägg, men hur svårt det var att övertala mig själv att ta den där power-walken.

 

 

Var gick det snett egentligen?

 

 

Det är väldigt vanlig att vi äter saker med socker i, kakor, godis m.m. Eller fel fetter som chips.

Varför äter vi det när vi vet att det inte är bra?

 

Jag vet många som tänker att jag unnar mig "vad det nu är för onyttigt". Jag har faktiskt förtjänat det.

Förtjänat vad då? Du har gjort något bra och så har du förtjänat dålig energi? Det är faktiskt det du säger till dig själv.

Jag har varit där, men inte längre.

Jag äter fortfarande godis och chips ibland, men jag säger ALDRIG till mig själv att jag unnar mig det. För jag vet att det är dålig för mig. Äter jag det kompensarar jag min kropp för det.

 

När vi ska unna oss något, varför inte unna oss att köpa de lite dyrare excotiska frukterna? En massage eller något annat som är bra för oss?

Jag tror det där med unnandet av dåliga saker sitter i sen vi var barn. Då fick de flesta av oss något sött när vi varit duktigt ibland. Inte var det morötter i alla fall.

 

 

Sen lär vi oss att förknippa godis m.m med fest och kalas och skoj. Ser vi på bio äter vi godis, ska vi bowla blir det lätt en drink efteråt, äter vi middag ute blir det antingen dessert eller drink. Träffas vi några tjejer en kväll är det kladdkaka. Det gäller absolut inte alltid men det är väldigt ofta våra sociala sammanhang kretsar kring mat.

Kanske inte så konstig i och för sig, när vi faktiskt är i stort behov av det för vår överlevnad. Men många gånger är det dålig mat vi har i de sociala sammanhangen.

Jag ska i alla fall försöka se till att när vi ses från och med nu, jag och mina vänner, att jag föreslår nyttiga goda alternativ istället.

 

 

Om du bor i Norge: Sett reklamen Ingen Kims ingen kos? Det är en reklam för chips, att om du inte har dessa chips får du inte en mysig fredag med dina när och kära. Sjukt!

Inte hjälper det till om jag säger så.

 

Så, vad är anledningen till att vi väljer så hemsk mat/tilltugg/snacks?

Som jag tog upp förut, en del är att det ligger i vårt beteende sen vi var små.

 

Men mer då?

 

Jag tror att en annan del ligger just i lättilgängligheten. Här i Oslo fins det tusenvis av kisoker och vad sälger de? Ingen bra mat/snacks i alla fall.

Pizzerior finns det i hundratal.Vart är raw-food restaurangerna?

Maten i affärerna är merparten dålig mat som inte är bra för oss. Flera hyllor med torrsåser, soppor på påse m.m.

Hela frysdiskar med pizza. Hur i hela fridens dar gör vi det lätt för oss då att äta bra och hälsosamt?

Och föresten, vad sänder det ut för budskap? Köp den här skiten så känner du dig äcklig sen. För vi vet att det inte är bra för oss. Hur kan vi då gå på det?

Efterfårgan styr vad affärer köper in, det är så. Så faktum är att de säljer all den dåliga skitmaten!

 

 

Alltså ligger beteendet i grund och botten i att det är accepterat att ha dåliga vanor. Så länge man inte är tjock förstås. Då tittar de flesta lite osmakligt på när den tjocka äter sin glass, vilket är ganska hemskt för det är lika dåligt för alla.

 

 

Hur som helst måste vi alltså förändra våra vanor och beteenden. För vi vill ha ett långt, friskt liv och då finns inga genvägar. Välj det som är bra för dig.  Det är du värd!!

 


Ät onyttig, för det är jag värd?

(Funderingarna i detta inlägg inkluderar inte personer med ätstörningar eftersom det är andra problem som ligger bakom hetsätning eller inget alls ätning, i inlägget nedan funderar jag kring den "vanliga" personens vanor)

 

 

 

Hur kan det komma sig att trotts att vi har kunskapen om vad som är bra respektive mindre bra för oss är det lättare att välja det som är mindre bra?

Kom att tänka på det vid två tillfällen idag.

Tillfälle ett var när jag checkade i butikens frysdisk och såg att merparten består av pizza.

 

 

Tillfälle två när jag kom på mig själv med hur lätt det var att smälla i sig två godisägg, men hur svårt det var att övertala mig själv att ta den där power-walken.

 

 

Var gick det snett egentligen?

 

 

Det är väldigt vanlig att vi äter saker med socker i, kakor, godis m.m. Eller fel fetter som chips.

Varför äter vi det när vi vet att det inte är bra?

 

Jag vet många som tänker att jag unnar mig "vad det nu är för onyttigt". Jag har faktiskt förtjänat det.

Förtjänat vad då? Du har gjort något bra och så har du förtjänat dålig energi? Det är faktiskt det du säger till dig själv.

Jag har varit där, men inte längre.

Jag äter fortfarande godis och chips ibland, men jag säger ALDRIG till mig själv att jag unnar mig det. För jag vet att det är dålig för mig. Äter jag det kompensarar jag min kropp för det.

 

När vi ska unna oss något, varför inte unna oss att köpa de lite dyrare excotiska frukterna? En massage eller något annat som är bra för oss?

Jag tror det där med unnandet av dåliga saker sitter i sen vi var barn. Då fick de flesta av oss något sött när vi varit duktigt ibland. Inte var det morötter i alla fall.

 

 

Sen lär vi oss att förknippa godis m.m med fest och kalas och skoj. Ser vi på bio äter vi godis, ska vi bowla blir det lätt en drink efteråt, äter vi middag ute blir det antingen dessert eller drink. Träffas vi några tjejer en kväll är det kladdkaka. Det gäller absolut inte alltid men det är väldigt ofta våra sociala sammanhang kretsar kring mat.

Kanske inte så konstig i och för sig, när vi faktiskt är i stort behov av det för vår överlevnad. Men många gånger är det dålig mat vi har i de sociala sammanhangen.

Jag ska i alla fall försöka se till att när vi ses från och med nu, jag och mina vänner, att jag föreslår nyttiga goda alternativ istället.

 

 

Om du bor i Norge: Sett reklamen Ingen Kims ingen kos? Det är en reklam för chips, att om du inte har dessa chips får du inte en mysig fredag med dina när och kära. Sjukt!

Inte hjälper det till om jag säger så.

 

Så, vad är anledningen till att vi väljer så hemsk mat/tilltugg/snacks?

Som jag tog upp förut, en del är att det ligger i vårt beteende sen vi var små.

 

Men mer då?

 

Jag tror att en annan del ligger just i lättilgängligheten. Här i Oslo fins det tusenvis av kisoker och vad sälger de? Ingen bra mat/snacks i alla fall.

Pizzerior finns det i hundratal.Vart är raw-food restaurangerna?

Maten i affärerna är merparten dålig mat som inte är bra för oss. Flera hyllor med torrsåser, soppor på påse m.m.

Hela frysdiskar med pizza. Hur i hela fridens dar gör vi det lätt för oss då att äta bra och hälsosamt?

Och föresten, vad sänder det ut för budskap? Köp den här skiten så känner du dig äcklig sen. För vi vet att det inte är bra för oss. Hur kan vi då gå på det?

Efterfårgan styr vad affärer köper in, det är så. Så faktum är att de säljer all den dåliga skitmaten!

 

 

Alltså ligger beteendet i grund och botten i att det är accepterat att ha dåliga vanor. Så länge man inte är tjock förstås. Då tittar de flesta lite osmakligt på när den tjocka äter sin glass, vilket är ganska hemskt för det är lika dåligt för alla.

 

 

Hur som helst måste vi alltså förändra våra vanor och beteenden. För vi vill ha ett långt, friskt liv och då finns inga genvägar. Välj det som är bra för dig.  Det är du värd!!

 


Ät onyttig, för det är jag värd?

(Funderingarna i detta inlägg inkluderar inte personer med ätstörningar eftersom det är andra problem som ligger bakom hetsätning eller inget alls ätning, i inlägget nedan funderar jag kring den "vanliga" personens vanor)

 

 

 

Hur kan det komma sig att trotts att vi har kunskapen om vad som är bra respektive mindre bra för oss är det lättare att välja det som är mindre bra?

Kom att tänka på det vid två tillfällen idag.

Tillfälle ett var när jag checkade i butikens frysdisk och såg att merparten består av pizza.

 

 

Tillfälle två när jag kom på mig själv med hur lätt det var att smälla i sig två godisägg, men hur svårt det var att övertala mig själv att ta den där power-walken.

 

 

Var gick det snett egentligen?

 

 

Det är väldigt vanlig att vi äter saker med socker i, kakor, godis m.m. Eller fel fetter som chips.

Varför äter vi det när vi vet att det inte är bra?

 

Jag vet många som tänker att jag unnar mig "vad det nu är för onyttigt". Jag har faktiskt förtjänat det.

Förtjänat vad då? Du har gjort något bra och så har du förtjänat dålig energi? Det är faktiskt det du säger till dig själv.

Jag har varit där, men inte längre.

Jag äter fortfarande godis och chips ibland, men jag säger ALDRIG till mig själv att jag unnar mig det. För jag vet att det är dålig för mig. Äter jag det kompensarar jag min kropp för det.

 

När vi ska unna oss något, varför inte unna oss att köpa de lite dyrare excotiska frukterna? En massage eller något annat som är bra för oss?

Jag tror det där med unnandet av dåliga saker sitter i sen vi var barn. Då fick de flesta av oss något sött när vi varit duktigt ibland. Inte var det morötter i alla fall.

 

 

Sen lär vi oss att förknippa godis m.m med fest och kalas och skoj. Ser vi på bio äter vi godis, ska vi bowla blir det lätt en drink efteråt, äter vi middag ute blir det antingen dessert eller drink. Träffas vi några tjejer en kväll är det kladdkaka. Det gäller absolut inte alltid men det är väldigt ofta våra sociala sammanhang kretsar kring mat.

Kanske inte så konstig i och för sig, när vi faktiskt är i stort behov av det för vår överlevnad. Men många gånger är det dålig mat vi har i de sociala sammanhangen.

Jag ska i alla fall försöka se till att när vi ses från och med nu, jag och mina vänner, att jag föreslår nyttiga goda alternativ istället.

 

 

Om du bor i Norge: Sett reklamen Ingen Kims ingen kos? Det är en reklam för chips, att om du inte har dessa chips får du inte en mysig fredag med dina när och kära. Sjukt!

Inte hjälper det till om jag säger så.

 

Så, vad är anledningen till att vi väljer så hemsk mat/tilltugg/snacks?

Som jag tog upp förut, en del är att det ligger i vårt beteende sen vi var små.

 

Men mer då?

 

Jag tror att en annan del ligger just i lättilgängligheten. Här i Oslo fins det tusenvis av kisoker och vad sälger de? Ingen bra mat/snacks i alla fall.

Pizzerior finns det i hundratal.Vart är raw-food restaurangerna?

Maten i affärerna är merparten dålig mat som inte är bra för oss. Flera hyllor med torrsåser, soppor på påse m.m.

Hela frysdiskar med pizza. Hur i hela fridens dar gör vi det lätt för oss då att äta bra och hälsosamt?

Och föresten, vad sänder det ut för budskap? Köp den här skiten så känner du dig äcklig sen. För vi vet att det inte är bra för oss. Hur kan vi då gå på det?

Efterfårgan styr vad affärer köper in, det är så. Så faktum är att de säljer all den dåliga skitmaten!

 

 

Alltså ligger beteendet i grund och botten i att det är accepterat att ha dåliga vanor. Så länge man inte är tjock förstås. Då tittar de flesta lite osmakligt på när den tjocka äter sin glass, vilket är ganska hemskt för det är lika dåligt för alla.

 

 

Hur som helst måste vi alltså förändra våra vanor och beteenden. För vi vill ha ett långt, friskt liv och då finns inga genvägar. Välj det som är bra för dig.  Det är du värd!!

 



Ingen i sikte

Jag tog mig i kragen och tog min power-walk på 50 minuter.

Jag trotsade de 20 minusgraderna. Fick ta på mig träningskläder, fleece och dunjacka och termobyxor för att gå power-walken!! Ni som gör detta vet att det är en himla massa kläder för att träna. Vamligtvis räcker dte med fleece och vindjacka för mig men det var nästan så jag frös hela kroppen av mig trots konstant rörelse, berget av kläder till trots.



Inte en enda norrman, eller annan person för den delen, stötte jag på. Annars är det väldigt många friskisar ute i löparspåret kan jag be att få tala om . Kan alltså se på mig själv som den friskaste av alla friskusar idag,haha.

Denna söndag är degardag

En vanlig Katarina-söndag innefattar bland annat ca 2 timmars worekout.

Denna söndag är av annan kaliber...

Det Började med mej, Björn och frukost på sängen. Vad frukosten bestog av? Choklad. Uj uj uj..

Sen blev det dock andra bullar, alltså inte bullar men nyttig mat.

 

Har även ätit två ägg. Inte vilka ägg som helst utan chokladpåskägg. De kommer innan påsk och alla norskar bli som galna då. Inklusive mig. För det är såå gott. Tänk dig ett kinderägg, men som är fylld med vit kräm. Syndigt gott.

Man kan undra om det är något beroende-framkallande i dessa ägg...Hmmm. Ska i alla fall hålla mig ifrån dem till nästa lördag.

 

 

Som sagt, det blev ingen workeout. Funderar istället på att gå en liten promenad, men det är INTE lockande i minusgraderna vi har på kvällarna. Ska ändå försöka ta mig ut. Annars blir det lite yoga. Det förtjänar min kropp efter allt skit jag gett den idag,haha.

 

 

 

Funderar nästan på att köra en 100% raw-food vecka igen...We will see.

Ha en fin kväll nu!

 



Hus eller Igloo?

Har precis fått höra att det ska snöa hela veckan i Oslo. Mitt hus linkar redan mer en igloo än just ett hus.
Så på fredag tror jag inte att ishotellet i Jukkasjärvi kommer vara det enda...
luxuo.com

Är jag bäst eller bäst?;)

Vi skulle ju se Shutter Island igår och gissa vem som listade ut hela filmen enbart av att se trailern?

Haha. Men, det gjorde så att filmen var helt ovärd att se. Satt i princip och sov mot Björns axel mest av tiden.

 

 

Inför nästa film jag ser ska jag inte kolla trailern innan. Är egentligen så jag brukar göra. Är skönt att se en film utan förväntningar och med ett "clean sheet". För när jag väl ser filmen blir jag uppslukad av den och får en bättre upplevelse.

Film är trots allt gjord på ett sätt så vi ska förstå alla detaljer när vi ser den.

 

 

 

 

 

Så vad händer idag? Ingen aning än. Kanske sticker jag till gymmet efter att ha sagt hej då till Björn eller så ska jag socialisera lite.

Kanske ska höra vad Johanna K har för sig, hon har ju trots allt stalkat mig hela helgen;)

 

Massa kramar

 



Bio ikväll

Ingen promenad men blir bio istället. Ska se Shutter Island. Kan säga att det kan nog hända att jag kommer skrika några gånger, för vad jag förstått är det en deckare/thriller/skräck.
Verkar i alla fall bra på trailern.
Har sminkat mig och gjort mig iordning nu medan Björn försöker stämma min gitarr. bara en sträng kvar nu vad jag kan höra=)
Ha en härlig kväll och ni som ska ut och festa, dansa lite för mig också=)

Bubbel och kras

Blev väckt imorse av kyssar på kinden. Härligt. Är så skoj att Björn är här. Att ha hans närvaro omkring mig.

Tyvär är jag helt slut idag, men hoppas lite "frukost" ska göra susen.

 

Snön yr utanför fönstret men Björn insisterar på en promenad vid havet som jag berättat om. Så kan hända att vi ändå vågar sticka våra näsor utanför fönstret.

Vi får se vad som händer.

 

 

 

Igår mötte jag Björn vid tåget och sen åkte vi hem till mig, vem annars i och för sig...;)

Eftersom jag inte kommer vara hos honom när han fyller år p.g.a en tenta han har, så firade vi hans födelsedag igår. Jag lagade min paradrätt, korkade upp lite bubbel och hade fixat en liten present utöver tröjan han fick i Göteborg.

 

 

Hela kvällen blev uppskattad av båda två.

Hade tänt lite ljus som jag satte i fönstret samtidigt som vi drack lite champagne. Helt plötsligt ställde Björn ner  sitt glas och shit vad det klingade till!

Men det visade sig att det var tallriken ljusen stog på som hade gått i bitar. Skrattade massor åt att det hände precis samtidigt som Björn ställde ner sitt glas, sammanträffande.

 


Så kan det gå...=)
Nu är det frukostdax så ni får ha en riktigt fin dag nu!

Frukost, jobb och Björn

Frukosten för dagen. Får vara kreativ nu när jag inte hann handla igår heller=)

Det går att göra pannkakor på vatten, bara så ni vet. Detta är resultatet.

 

 

 

 

Sen blir det jobb, men det ska bara bli kul. Har fått sova ut idag så jag kommer möta kunderna som ett äkta proffs.

 

 

 

Vid sju händer det bästa. Björn kommer hit. Längtar!! ha en fin dag nu alla.

Massa kramar

 


Hahaha

Har letat och letat efter ett speciellt linne jag tänkte ha på mig imorgon... Jag har vänt upp och ner på hela garderoben men har inte den blekaste aning om var linnet tagit vägen.
Gissa var det var? Jag hade det på mig redan! Hahaha!
Helt glömt bort att jag provade det för en stund sedan.
Härmed ordinerar  jag en stor portion sömn till migsjälv. God natt!

Mys efter showen

Efter showen gick vi omkring lite i kongressahllen och insöp stämningen. Härligt.

 

 

Nej, vi håller inte på att ramla, ser ni inte att det är en proffsig pose?;)

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter det gick vi och tog en fika på Kaffebrenneriet. Super gott och mysigt.

Så skoj att träffa Johanna K och Paula.

Paula har jag inte sett på evigheter. Hon och jag träffades på en buss hem en gång. Vilket sammanträffande. En riktigt härlig tjej. Är bara det att vi aldrig har kommit till skott och ses så ofta. Kan jag så kan inte hon och så vidare. Men nu så=)

Och så ska det fortsätta har jag bestämt;)

 

Satt och pratade om allt möjligt men sen var vi alla tvungna att åka hem av olika anledningar.

Kunde inte låta bli att snika in på Gina Tricot först bara. Köpte faktiskt två saker som jag ska ha på mig imorgon när Björn kommer.

 

 

Btw, Paula kanske eventuellt ska hjälpa mig lite att få min blogg snygg. I alla fall ska jag få låna hennes manual om webb-design inom en snart framtid. Skulle inte sitta fel att få en uppfräschning! Eller hur?

 

 

 

Ha en riktigt fin kväll nu alla!



Flinga Fashion-Show


(Tyvär blir det inga bilder från showen då det var för mörkt för att ta bilder med min kamera=(Fick filmat öppningen av visningen men vet inte hur jag ska lägga upp den, någon som vet så kom med tips=) )

 

 

 

 

 

Eftersom jag har en så härlig chef fick jag sluta tio minuter tidigare på jobbet idag så jag skulle hinna göra mig iordning.  Alla skulle ses 16.40 vid Glasmagasinet men som alltid händer allt i sista minuten. T-banan strular så fort det blir snö. Var lite stressad först men när alla var samlade gick det över. Eller jag var nog mer excited som man säger. Förväntansfull och så.

Tur Johanna K var med för jag hade virrat bort oss totalt annars. Showen hölls på kongresshallen i Oslo och hade helt fel aning om var det låg,haha.

 

Väl inne blev vi visade var showen skulle vara och vilka platser vi fick! Näst längst fram i mitten. Riktigt fin "utsikt".

Så fort jag kom in i rummet blev jag helt överväldigad av iver att få se hur kläderna skulle se ut.

Jag ville se nu nu nu!

 

 

 

 

 


I väntan på visningen. Ännu tomt i lokalen men poff var den fylld av folk.

 

 

 

 

 

Så släcktes ljusen ner, musiken började strömma ur högtalarna och sen brakade det loss.

 

 

Wow, jag säger bara wow!

En helt fantastisk upplevelse. Som att kliva in i en annan värld där superhjältarna regerar i snygga kreationer med edge. Så beskriver jag visningen, vet ej om det är det rätta sättet men det var så jag kände.

Den tog verkligen andan ur mig.

Vilken kreativitet. Och så inspirerad man blir!

 

När designerna kom ut ljöd busvisslingar och applåder i mängder. Man fick en riktig kick av hela upplevelsen.

Tack för inbjudan Viktorija!

 


Mulad gång på gång

Jag skämtar inte när jag säger att fortsätter det snöa såhär kommer huset vara begrav imorgon. Gick just hem från bussen och kändes som jag blev mulad gång på gång på gång.

Eller kan man kalla det törstsläckare. Snön gick rätt ner i halsen så fort man öppnade munnen det minsta. Letade sig till och med ner i näsan när jag andades in...
Nu sitter jag här hemma i min morgonrock och värmer upp mig.
Har precis mailat Viktorija om hur bra jag tyckte hennes fashion-show var. Ska skriva om det nu, vänta bara en liten liten stund så ligger det strax uppe...=)

En sak till

Glömde skriva vilken designer jag skulle se. Flinga såklart!
bild från deras hemsida. http://flingaclothing.com

Johanna K, Paula och Hege ska också med. Längtar till ikväll klockan 17!

Oslo Fashion-Week

Idag är jag helt slut sen igår men hoppas hämta nya krafter snart. Får nog bli en del kaffe för mig idag,haha=)
Komme ruppdatera mer ikväll om gårdagen och om idag. Har värderat min sömn som första prioritet så jag orkar med allt kul som händer.
Nu ska jag bege mig till jobbet och sen direkt därifrån till Oslo Fashion-Week!!!
Hoppas jag får en liten liten tid till att träffa designern Viktorija. Är såklart många som vill prata med henne och så efter showen men hade varit kul att få sagt åtminstonde några ord för hon är en superhärlig, sprudlande person.Annars får vi helt enkelt höras efteråt.



Ha en underbar dag nu alla!
IngunnBirkeland_020
OFW februar 09 Kjole: Ingunn Birkeland Foto: Det Tredje Øyet

Känner mig som ett barn på julafton

Önskar jag hade tid att skriva om min kväll. Har haft det toppen! Skrattat hur mycket som helst. Men måste sova lite så jag kan njuta av imorgon och fashion-week=)

Men efter imorgon kommer jag ta igen detta. Då får ni veta hur min kväll var idag och hur det var på fashion-week=)
Känner mig som ett litet barn på julafton

Champagne och standup

Jag överlevde natten och sitter just och äter frukost. Hade inte så mycket i min kyl, glömde bort att handla igår, så det fick bli rågpankaka och tomater.

 

Väldigt gott! Kanske inte lika nyttigt...;)

 

 

 

Idag har vi en ny härlig tjej på jobbet som jag ska lära upp, ska bli kul att se vad hon är för prick. Bara träffat henne en gång men intrycket är helt klart positivt!

 

Sen är det middag med två av mina kollegor följt av standup och champagne. Mums! Kan nog hända att jag inte förstår så många av deras skämt. Norska är jag utmärkt på, men har ingen aning om vilka de har som kända personer förutom Mette -Marit, Jens Stoltenberg och Jan Teigen.

Brukar ofta vara så att komiker referear till någon och sen skrattar alla för att de vet hur den personen är. Jag har ingen aning. Men tror det kommer bli superkul ändå=)

 

 

 

 

Ha det toppen nu!

Kramar



Dangerous Water

Jag råder ALLA att sluta dricka vattnet i Oslo.

Börjar må riktigt illa och har superont i magen.
Hoppas jag kan sova bort det, det är i alla fall min plan.
Här är en länk till deras hemsida med uppmaningen om ni vill se det med egna ögon så att säga=)
http://www.vann-og-avlopsetaten.oslo.kommune.no/article157978-11208.html
superlounge.com

Förorenat vatten i Oslo

Tydligen är vattnet i Oslo förorenat och de har glömt att filtrera bort bakterierna som finns i det idag.
Har druckit massor av vatten! Som alltid.
Fick reda på det vid tre och slutade dricka det då.
Men sen fick jag veta att det inte skulle vara så farligt ändå så då fortsatte jag dricka det.
Nu har jag åter igen hört att det är jättefarligt att dricka det!!
Vem ska jag tro på?
Nu har jag druckit så mycket att jag likaväl kan fortssätta dricka det tycker jag. Borde inte göra så stor skillnad.
Hoppas dock att jag slipper ångra mig...
Märker det nog imorgon...

Äntligen!

YES! Nu fick jag öppnat locket! Har faktiskt försökt i tio minuter!!! Det går om man vill heter det eller hur?=)

Barnsäker eller inbrottssäker?

Har en liten fråga.
Den ska vara barnsäker,jag tror på allvar att den är inbrottssäker!!!


Har försökt och försökt men jag kan inte öppna locket. Har gjort det massvis av andra gånger men just ikväll ska det strula.
Jag som städat och gjort fint och nu vill jag att det ska lukta lite fräscht i lägenheten men inte då=(
What to do?

Kronor/dag

Nu har jag haft min kronor /dag challenge ett tag. Närmare bestämt 3 veckor och två dagar.

Hittills är jag på 80 kronor/dag.

 

Som sagt, hade jag inte brytt mig om vad jag äter hade det varit billigare men tycker ändå att det är helt ok för att verkligen ha klarat sig på det i en månad snart=)

 

Blir 2307 kronor jag har använt  denna månad om jag inte höjer mig. Fast jag vet att jag kommer göra det efter imorgon. Ett restaurangbesök i månaden tycker jag ändå jag har råd med i och med att det faktiskt inte är köpstopp jag har utan "onödigt stopp"=)

 

Kommer kännas skönt när jag fått lön och sätter in allt som blev kvar av januarilönen på sparkontot=)

 


Action!!!




Idag har det varit action!

 

Personligen stog jag på lagret och packade upp de sista varorna när den första action-händelsen inträffade.

Tonje var den som stog i butiken och hon såg en pappa som släpade sitt barn i håret ut från butiken. Flickan skrek och pappan verkade aggressiv. Tonje försökte prata med pappan men han svarade inte tillbaka så då ringde hon vakterna på centret.

Tydligen ska pappan och barnet försvunnit ut från affärerna och skulle ta båten hem där de bor. Alla väktare var varnade om att de skulle vara på utkik efter familjen.

I efterhand fick de veta att även personalen på båten familjen åkte med tyckte det var något aggressivt över pappans personlighet. Som tur är har de fångat föräldern på bild så kommer han tillbaka slipper han inte undan!

Bra gjort Tonje!

 

 

Action - händelse två:

 

På spårvagnen hem idag var det en kvinna som blev av med sin plånbok.

Hörde att hon var väldigt orolig när hon letade efter något i sin väska så frågade vad det var som hade hänt och om jag kunde hjälpa henne på något sätt.

Hon berättade att plånboken blivit stulen av någon när hon skulle gå på spårvagnen. det var väldigt trångt och mycket folk på hållplatsen nämligen.

Hon skulle med ett flyg och åka hem till sin familj men nu när hon inte hade plånboken hade hon inga pengar till bussen som skulle ta henne till flyget.

Vi skulle av på samma station så jag erbjöd mig att ge henne 200 kr som det nästan skulle kosta.

Hon blev överlycklig verkligen.

Men jag vet hur hemskt det skulle vara att först bli av med plånboken och sen kan man inte komma hem till sin familj för att man inte har pengar. Skulle kännas som en hopplös situation!

 

Det kan vara min tur nästa gång och då hoppas jag det finns någon som ställer upp för mig=)

 

 

 

Ha en fin kväll och efter middag nu=)

 

 



Längtar till onsdag!

Längtar till onsdag!

Då ska vi som jobbar på Aker Brygge gå på standup - show. Innan dess blir det champagne och snittar. Mums!

Är så kul när folk fixar sådana saker!

 

Slutar två timmar innan "kalaset" börjar så jag Karina och Tonje ska festa till det lite extra genom att ta en drink och äta något gott innan showen.

 

Det kan jag banne mig unna mig nu när jag har snålat i tre veckor=)

Får lön på fredag och har fortfarande pengar över på kontot, yay!

 

Det som är över ska jag sätta in på mitt sparkonto så det bli lite mättare,haha.

 

Apropå mat..

Just nu sitter jag och äter av min goda curry gryta. Behövde lite energi för var utsvulten, annars hade jag inte kunnat somna ikväll. Imorgon ska jag upp klockan fem så ska lägga mig snarast.

 

 

Ha en toppenkväll nu!

 

 

 

 


Powerwalk till jobbet

Hade ställt klockan på att gå upp en timme tidigare och ta en powerwalk till jobbet. Hade varit grymt skönt. Men min chef ringde och behövde mig så fort som möjligt så då far jag faktiskt ställa upp. Får allt motion på jobbet också,haha.

Springer in och ut hela tiden efter skor.

 

 

Ha en fin dag nu alla. Nu ska jag kila iväg=)

 



Utbjuden på gymmet

Det inträffade en lite kul sak på gymmet idag.

Har tydligen en beundrare där.

Bara sagt någon enstaka mening till personen i fråga men idag blev jag minsann utbjuden på dejt av honom!

Som svar på hans fråga sa jag att jag har pojkvän, men shit va kul med folk som är så öppna!

Tänkt om jag hade varit singel, då hade det varit riktigt kul!

 

 

Men, som jag redan skrivit idag så är jag redan lyckligt kär i en underbar kille=)

 

 

Anledningen till varför jag ens skriver om detta är:

 

Det som hände mig idag är ett bevis på en sak:

- Olika killar tycker olika saker är snyggt.

Hade inte killen på gymmet tyckt jag såg bra ut hade han ju inte frågat om en dejt.

 

Och jag är en vanlig svensson person. Jag tillhör inte gruppen modellsnygg utan den tjejen som är "helt ok".

Jag har muskler på kroppen men en del fett också.

 

Hade det varit för ett par år sedan hade jag känt mig obekväm i min egen kropp och tänkt att "hur kan någon tycka jag ser bar ut"

Men det finns så många killar, som gillar olika saker och egenskaper att det finns flera tusen som passar med just dig=)

Därför är det ingen ide att slösa tid på att nojja sig över saker. Har du en partner/dejtar någon som inte gillar dig som du är så finns det helt enkelt någon annan som tycker du är bäst, just som du är och vill vara.

Man ska inte gå och tänka dumma tankar om sig själv. Våra kroppar är fina i alla storlekar.

 

Lev livet och njut av din kropp just som den är=)

En sak till, var den du själv vill vara.

 

 

 


Lycklig!

Är så lycklig över att jag träffat Björn.

Kan inte sluta vara kär i honom=)

 

Verkligen fantastiskt att ha en så härlig och underbar person i mitt liv. Han förgyller verkligen min tillvaro=)

 

 



Okej valentines day

Det är alla hjärtans dag. Grattis eller vad man säger.
Jag är lite kluven över denna dag.

 

Det är helt klart bra att vi uppmärksammar kärleken, men, vi ska inte bara göra det idag utan visa det i vardagen.

Så länge man gör det tycker jag att det är helt ok att fira den nu också.

 

 

Men det jag inte gillar är det kommersiella bakom. Självklart är det vårt egna val om vi ska ge något eller så. Personligen behöver jag ingenting men är kul med visad UPPSKATTNING. Från hjärtat inte från någon affär.
Det är min åsikt.

 

 


 

 

 

Gissa vad jag ska göra idag?
Det blir lite träning och sen hoppas jag kunna träffa någon av mina vänner.
Tyvärr är många upptagna. Bra för dem såklart men not for me.
Känns som jag hamnat lite i kläm här.

 

 

Är man singel denna dag har man en dejt och har man en pojkvän/flickvän är man med honom/henne.
Själv har jag ju distansförhållande så vi kan inte ses och jag kan inte dejta. ( Fast det vill jag inte ändå när jag har en så underbar pojkvän)
Vet ingen mer som har distansförhållande som jag kan ty mig till denna dag. För det är vi som har det som liksom "blir över".

 

 

Låter jag bitter nu? Det är jag absolut inte. Det är bara mina funderingar och konstateranden. Eftersom jag trivs med mig själv så är det inga problem=)
Så ta hand om varandra och sprid kärleken i världen.
Happy Valentines=)

 

 

 


Gårdagskvällen

Ville lägga upp lite bilder då jag inte ser helt totalt sliten ut,haha.
Så här kommer lite bilder från igår.

 

 

 

 

 

 

 

 

Emmeline och jag väntar på bussen. Vi körde massor av Mia och Klara skämt och en kille som också väntade på bussen kunde inte låta bli att skratta flera gånger. Kul!

 

 

 

 

Hos Anna, glömde helt bort att ta kort där, så det blev bara att i sista minuten, på mig, haha=)

 

 

 

 

Ett sista kort när jag kom hem på natten. Ville inte ha gjort mig iordning i onödan så jag tog ett kort till=)

Skidskytte och melodi är kanske inte min melodi...

Min kväll blev härlig ändå.

 

 

 

Den gick från att jag tänkt att jag inte skulle orka göra något till att åka med Emmeline till Anna och se melodifestival.

Sen ändrade vi oss och tänkte bege oss ut, jo då, nu är jag frisk=)

Började göra oss iordning för utekvällenoch missade därför det mesta av Melodifestivalen.

Sen när vi väl kom fram till Anna kände jag mig inte i så bra form längre.

Fick skippa utekvällen, var helt enkelt inte vad jag behövde. även om jag ville ha det.

 

Vi missade alltså melodifestivalen för att vi gjorde oss iordning för utekvällen vi inte gick på. Det hela slutade med skidskytte istället=)

 

 

Man får hänge med i svängarna,haha.

 

 

Melodifestivalen och skidskytte kanske inte är helt min melodi, men ibland kan det vara kul om sällskapet är bra=)

(lägger upp bilder imorgon)

Ha en fin kväll och festa lite för mig också=)

Skidåkerskan

Jag gick inte bara ut, jag åkte skidor!

Men kände med en gång att jag inte orkade NÅGONTING! Åkte ca 2 km eller så i mysåkningsfart. Nästan så att jag åkte bakåt istället för framåt,haha. Kan säga att t.o.m tvååringarna åkte snabbar än mig.
Ni ser ju att jag fortfarande är sliten, men det var värt ett försök=)
Vissa åker skidor...
Över gatan spelas det fotboll..
Är så kul att på ena sidan vägen ligger snön i drivor och på den andra spelas det fotboll. =)
Hur som helst var det skönt med lite luft.
Ska hoppa i i duschen och sen sova lite tror jag. Känner att det är vad min kropp behöver. Hoppas på tillfrisknande till kvällen så jag kan hitta på något kul med mina lovely babes=)
Ha det fint nu=)

Pannkakor!

Nu ska här göras pannkakor. Det ska bli riktigt mums! Och massor av frukt som tillbehör=)

Dödskraschen


Svenske ledaren kritisk
EFE,  eurosport.se




För ungefär två timmar sedan avled den 21 åriga gregorianska rodelåkaren Nodar Kumaritasjvili.
Det på grund av skador han fick när han gjorde ett av sina träningsåk i rodelbanan Whistler i fredags.

 

 

Hans liv kunde inte räddas och dödskraschen gjorde att den georgiska flaggan vajade på halv stång under invignings ceremonin som ägde rum i morse.

 

 

Det känns som spelen är ganska överskuggade nu. Är hemskt när sådana saker händer!

Inte någon bra början på OS 2010.
=(

 


View from my window

Så här fint soligt väder har vi idag. Ska försöka gå en liten promenad men är fortfarande helt slutkörd i kroppen.
Den är liksom livlös=(
Tur jag inte behövde jobba idag för jag hade varit som en zombie.
Känner ändå en liten förbättring. Huvudvärken is completely gone, yay!

Kärlek

Är väldigt lycklig och glad över att mitt liv är som det är=)

 

Jag har en härlig familj, goa vänner, en underbar pojkvän och ett bra förhållande med mig själv.

Det är det viktigaste. Har man ett bra förhållande till sig själv lockar man till sig andra som också har det. Då går den positiva energin och kärleken runt och blir starkare ju mer den växer=)

 

Det är därför mitt och Björns förhållande är så bra tror jag. Vi var ärliga från början om vilka vi var

och vi är inte tvungna till något. Vi "äger" inte varandra och tänker att "jag gör det här för dig om du gör det här för mig".

 

Vi ger av hjärtat när vi menar det och när vi vill. För när man tycker om någon vill man ge den det allra bästa hela tiden. Det är därför allt blir så bra. En positiv cirkel av kärlek.

Och den börjar med att man är ärlig mot sig själv.

 



Physalis mums

Har haft  myskväll med physalis. Åt upp alla tillslut för de var så goda! min kropp ville bara ha mer så vad sklle jag göra?,haha.
Föresten.. Har jag inte fina naglar eller what?=)
Nu är det dock dags för mig att dra mig mot huvudkudden. Sov gott sen alla! och ni som festar, dansa lite åt ,ig också!

Solnedgång vid bryggan

Vill visa er vad fint det är vid Aker Brygge när solen går ner=) Tog dem igår men orkade inte fixa och lägga upp dem då. Men nu så!

 

 

 

 

 

 

 

 


Sjukdagen

Har sovit från halv ett till halv fem. Är heelt slut och min kropp bara skriker " Ta Hand Om Mig".

 

Orkar inget över huvud taget. Blääää.

Sen hade jag ingen mat hemma upptäckte jag. Fick därför gå den långa milen till affären. Det kändes som väldigt långt, men det är det alltså inte vilket jag är glad över.

 

Nu har jag laddat med frukter och vitaminer så jag klarar att överleva helgen.

 

 

 

Jag vill inte vara sjuk. Jag känner mig såå peppad i huvudet men så hänger kroppen inte med som jag vill.

 

Ni ser ju själva hur jag ser ut...En riktig snygging men var har hakan tagit vägen? Skrattade ihjäl mig när jag såg detta kortet jag tog precis.=)


Sjuuk=(

Vaknade just och kände mig helt förstörd. Som om tåget kört över mig eller så.

Jag är helt slut och vill bara sova, men det kryper i min kropp, hjärtat slår fortare och fortare och vill inte sakta ner + huvudvärk och feber.

 

Har det varit någon och slått mig med en klubba i huvudet inatt eller?  Man kan undra!

 

 

Hade jätte konstiga mardrömmar det lilla jag faktiskt sov inatt. Drömde att det var svartklädda män, (varför är det alltid svartklädda män i mina drömmar? ) som tog sig in i mitt hus. De gjorde ingenting med mig eller så, de bara bröt sig in och roffa åt sig av det jag hade. Sen gick de igen, men då kom isbitarna. Det bara vällde in isbitar i mitt rum och de skulle döda mig med sina vassa spjut...

 

 

Ringde just till jobbet och sa ifrån att jag ej kan jobba. Idag blir det sovning för hela slanten så fort jag känner att sömnen smyger sig på. Annars får det bli soffan och film.

 

 

Ha det fint nu!

 



Äg din egen tid

Jag tror att en viktig sak i livet är att känna att vi äger vår egen tid.

Att ha tid i dagens samhälle är i princip en lyx. Det finns så mycket måsten. Släpp de där måstena du känner att du behöver göra av olika anledningar. Investera i dig själv genom att gör val som ger dig tid åt DIG.

 

Att ha ett jobb man trivs med, tid för sig själv och sina vänner är viktigt.

Vi behöver ju faktiskt ha ett jobb för att få in pengar. Har du därför ett jobb du gillar är det ditt val att du går till jobbet, och ett val du gillar att välja - du äger dina val, du äger din tid.

Gillar du ditt jobb och känner att du utvecklas positivt av det blir du mycket lyckligare.

Lycklig = mer energi.

Är vi ledsna och deppiga tynger det ner oss och vi får låg energi.

 

Gillar du istället ditt jobb blir du piggare när du kommer hem och har därför mer energi åt annat du vill göra.

Du kanske rent av får energi av ditt jobb.

Då har du massor av tid till att vara social, ta massage, laga god mat eller vad annat som kan vara viktigt för just dig.

 

Träna på att tänka positivt och vara snäll och tillåtande mot dig själv så ska du se att du kommer veta vilka val som är bäst för just dig. Vad du trivs med och vad du vill lägga din tid på=)

 



Superagenter, glädje-energi och cocosbollar

 

 

 

Antal koppar kaffe för att hålla mig vaken: 4,5

Antal kokosbollar intagna på fikan: 1

Antal superagenter jag träffat på idag: 1

Antal pepplåtar för att komma från bussen och hem: 2

 

 


 

 

Både Dionne och Karina var på jobbet idag, vilket var skönt. Jag hade allt klarat av att fixa butiken själv med ren vilja,( har en väldigt stark sådan om jag vill) Men såå skönt att jag slapp det.

Gjorde säkert mitt jobb i ultra-rapid men jag kan lova att jag gjorde mitt bästa av det jag hade.

Blev superfint i butiken i alla fall!

 

Idag har jag gått på ren glädje-energi. Det och 4,5 koppar kaffe. Koffein kan vara bra ibland, haha.

Har varit trött och yr så till den milda grad att jag skulle kunnat soma ståendes! Men humöret var på topp så orkade åtminstonde vara trevlig mot kunderna.

 

 

 

 

Måste berätta om en speciell person som kom in på jobbet idag.

Det var en kille i 27 års åldern. Han såg ut att vara en före detta uteliggare eller så. Han hade ett väldigt slitet ansikte och svullna lite smutsiga händer.Men han luktad einte sprit och var klar i blicken.

Han gick in i butiken och kollade lite på skor.. Sen började han prata med mig och efter att vi pratat lite frågade han:

-         Gissa vad jag jobbar som?

 

Jag visste inte vad jag skulle svara så jag sa att det var svårt att se.

 

-         Jag är en hemlig agent, som är ute på ett uppdrag.

 

Jag svarade med ett leènde och sa att du är nog inte så hemlig längre då.

 

Efter mitt svar kom någon han kände in och hämtade honom. Killen var typ en psykiskt sjuk person och hade smitit från sin ”ledsagare” eller vad man kallar dem.

Lite kul ändå att jag träffat en hemlig agent=)

 

 


 

 

Efter jobbet hade jag en dejt med Hege, en fd kollega till mig. Såå kul att se henne. Glömde helt av att jag var trött=)

Vi hittade av en slump ett cafè på Aker Brygge där de hade massor av cocosbollar. Jag älskar cocos-bollar så det var rena himmelriket;)

Mums!

Lite synd att jag var så trött, men vi får ses fler gånger=)

 

Nu sitter jag i soffan och myser, Det är det enda jag ska göra ikväll. Det och sova.

Så ni får ha en fin kväll nu alla.

Det ska jag ha=)

 

 

Har ej orkat ta bilder idag så jag slänger in två fina foton från i vintras hemma i Hjärtungen

Motiverad!!

Ska precis åka iväg till jobbet och göra om inför den nya kampanjen.

Kan hända att jag blir själv. En chef som är sjuk och en kollega som har andra anledningar att ej va på jobb.

Men! Om jag får fixa allt själv så är det en stor utmaning, men en som jag gärna tar mig an=)

 

Yes I Can!

 

Jag är väldigt trött, MEN! väldigt motiverad!

Efter en kopp kaffe blir jag pigg, är så sällan jag dricker det att när jag väl gör det blir det EFFEKT.

 

 

He det toppen nu!

 

 

 

bild från utsikten jag har som jag ej la upp igår. Gillar färgerna och ljusreflekterna=)

 



Josefin fin fin fin=)

Igår ringde Josse mig en sväng. Blev snabbt prat eftersom hon bor in England, men var så härligt att höra hennes röst!

 

Ska kolla med jobbet nu bara så jag hare ledigt en helg + måndag istället för en tisdag och sen är det dags att boka=)Annars får jag åka över helgen bara. Längtar till jag får träffa henne igen. Så snällt av hennes killes föräldrar att låta mig bo där så många nätter också=)

 


facebook.com
Beautiful Josefin=)

Super Energi!

Har haft superenergi idag. Neverending tydligen. Trots att jag varit på jobb länge pluss smitit in på gymmet en stund.

Brukar känna mig utpumpad när jag går uppför backen till huset påväg hem. men inte idag inte=)

 

 

Har varit väldigt engagerad på jobbet idag också. Ska försöka hålla detta uppe. Brukar vara engagerad men idag var jag det extra mycket. Har nog fått massor av energi från helgen med Björn.

 

 

Sen har jag även fått hämtat ut biljetterna till Yeasayer.

Ser fram emot det massor! 6 mars är datumet=)

 

Can`t wait!

 



You got the love

 

You got the love. Lyssnar jag på den låten kan jag inte låta bli att bli peppad och känna att allt är bra och att jag klarar allt=)

Jag hittatde låten av en slump när jag kollade på Sex and the Sity för något år sedan. Den är så härlig att jag började gråta av lättnad och lycka när jag hörd den.

 

Först var det the Sourse ft Candi Station som gjorde den. Nu har även Florence + the Machine gjort sin version. KOlla in vilken du gillar bäst.

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=rgpEKAvUz78&feature=PlayList&p=A3929B345105568B&index=19

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=PQZhN65vq9E&feature=fvst

 

 

Ha en underbar dag nu=)

 



Skoputsning

Blev ingen promenad med Emmeline heller. Blev besviken men kan man inte så kan man inte. Önskar bara jag vetat tidigare, då hade jag hunnit till gymmet.

 

Blev en liten promenad för mig själv plus putsning av skor och lite städning istället.

 

Inte lika kul, men jag hade ändå varit tvungen att göra det förr eller senare...

Har en lite dålig kväll känner jag.

 

Men! NU ska det bli andra takter! Ska tänka positivt nu istället.

Lite mer städ och sen nedvarvning och sovdax.

 



Ingen överraskning=(

Hade planerat så jag skulle sluta tidigt dagen då Björn fyller år  och att jag var ledig dagen efter så jag kunde sova över också.

 

Hade nämligen tänkt överraska honom. Själv hade jag blivit överlycklig om han hade gjort något sådan för mig så jag tänkte att han också skulle bli glad för det.

 

Men nu sprack min plan=( Han har nämligen tenta på fredagen efter han fyllt år och då är det ingen ide att åka till honom längre. Dels för att jag ej är framme innan nio på kvällen och dels för att han måste plugga till tentan som äger rum 14-19 dagen efter.

 

Allt är förstört=( Ville så gärna överraska honom.

Får försöka komma på en annan överraskning.

 



Just när jag bestämt mig,,.,

Just när jag bestämt mig för att faktiskt bara sitta med och vara social blev jag uppringd och fick reda på att ingen utom jag och Emmeline kunde.
Nu blir det promenad med henne vid åtta tiden istället. Inte illa. Nästan en bättre aktivitet, speciellt nu när jag suttit inne hela dagen=)

Inspiration!

Mot kursen!

Va en riktigt bra kurs vi var på.

 

Fick information om hur de nya systemen fungerar, hur aktiviteterna på ecco kommer se ut m.m.

 

Har fått massor av inspiration. Var en tjej, Louise, som pratade om hennes roddtur runt Sveriges kust och hur hon utvecklades av det. Grunden i hennes berättelse vara att man ska tänka positivt och inte vara rädd att utmana sig själv och att man verkligen gör det.

 

En sak som var lite mindre bra vara att de kunde tagit lite mindre tid till att visa upp de olika skomodellerna för våren, De är redan inköpta och vi har redan boken om dem så kan bara slå upp och se vad som finns. Det som ändå var bra med denna del var att de gick in på egenskaperna med några av skorna.

 

Nu är jag laddad med positiv inställning och goda argument till kunderna=)

 

Till sist fick vi diplom att vi gått kursen samt en goodie-bag.

 


Pennskrin, skohorn, bok om Ecco samt lite mörk choklad. Det vet jag för att jag redan ätit upp dem.
Goda var de - Hungrig var jag.
Nu ska jag till "möte" med mina vänner. Ska träffas på Dus och bara ha de fint.
Har ett litet dilemma... Ska jag eller ska jag inte köpa något att äta/dricka...
Har ändå lyxat hela helgen liksom...
Men är dumt att bara sitta på restaurangen utan något. Får se vad jag ändar upp med=)
Ha en härlig kväll nu!

Ecco möte + kick off

Snart ska jag kila iväg till möte med Ecco samt  gå på Kick off med alla butiker som har Ecco. Det är butikchef+ 1 anställd från varje butik som ska gå på detta. Så jag och Karina ska dit.

Har aldrig varit på kick-off förut så det ska bli spännande.

 

Antar att vi först ska få info om de nya modellerna och sen göra lite övningar och sådant. Kommer bli pepp tror jag=)

 

ecco.com

ecco sko som jag funderar på att inhandla när de kommer i butik. Tycker om att modellen är enkel och att skinnet är lackat. Skönt att ha ett par snygga, platta sandaler till sommaren som inte är "för platta".

 

 

Ha en riktigt fin dag nu allihop!

Weird!

Vaknade upp för en halvtimme sen av en väldigt konstig dröm. Det skulle kunnat vara en mardröm, men jag kände mig väldigt trygg trots alla faror omkring mig.

 

Tänk att du lever i en miljö som utspelar sig på Pearl Harbour tiden då bombningarna äger rum. Vi vet att de kommer bomba oss men inte när. Alla som bor där vet också att vi inte kan göra något för att förhindra det som ska hända. Vi har nazister och Hitler i hälarna varje dag. Personligen är jag inte förföljd men jag gömmer judar i min lägenhet.

Gissa var jag gömmer dem?

Jo, i duschen. Otroligt bra gömstället tycker jag;)

 

Inte nog med bomber och nazister, vi har också ilskna drakar och vargar som attakerar när det tycker de har tråkigt och behöver lite spänning.

 

Vilken dröm. Det säger jag bara.

 



Miljömedveten?

Jag gillar att referera till mig själv som en miljömedveten person.

Idag har jag frågat mig själv om det verkligen är sant. Jag är nog över medel vad gäller detta medvetande.

Men är jag egentligen så mycket mer?

 

 

Jag har en liten sak jag kan skylla på. I Oslo sorterar de inte skräp som de gör i Västra Götalands Län, där jag bott innan. Här finns det bara papper, glas, batterier, och resterande sopor.

Det är på gång med försök att man ska separera plast, kompost, papp och restavfall hemma nu. Hoppas folk förstår hur mycket det kan göra om alla hjälps åt att göra saker för miljön.

 

Tänk om alla (som har möjlighet och inte bor mitt i skogen)hade åkt kollektivt. Vad mycket mindre utsläpp det hade blivit!!

Här i Oslo är luften så förorenad att folk med vissa sjukdomar inte kan lämna sina hus och måste ha speciella filter att filtrera sin luft in till husen med!!!

Det är på förslag att det ska förbjudas biltrafik i innerstaden och istället öka den kollektiva trafiken. Låter helt utmärkt!

 

 

Det jag gör som jag tycker är miljövänligt är:

 

Duscha-  snabbt och kallt.

Tvätta 30 grader - utom lakan, trosor, handdukar

Så lite värme som möjligt på - om jag ens har elementet på

 

Tinar fryst mat i kylen

Skippar plastpåsar när jag handlar mat

Åker kollektivt

 

Konsumerar mindre - Köper mycket mindre kläder än förut t.ex

Tänder så lite lampor så lite tid som möjligt

Ser knappt någon tv, max 1 gång varannan vecka, - vilket sparar el.

 

Drar ur kontakter när jag inte använder mina elsaker (som är väldigt få)

Stänger av vattnet när jag borstar tänder, tvättar mig m.m.

Sorterar skräp - så mycket som går

 

Äter mest proteinprodukter från växtriket, sen räkor och fisk efter det kyckling

Använder Grumme grönsåpa till rengöring - miljövänligt och luktar underbart

Slänger väldigt lite mat - blivit väldigt bra på att köpa lagom mängd och ta hand om mina rester. Bra för både                                                                                     miljö och plånbok=)

 

 

 

Det är fler småsaker jag gör som gagnar miljön men tar bara med det största sakerna.

 

Det jag gör som inte är bra för miljön:

 

Jag använder papper istället för disktrasor när jag gör rent på diskbänken. Jag äcklas av disktrasor. Det är det värsta jag vet! Men nu har jag gjort en kompromiss, att jag torkar av diskbänken med svamp först och bara torkar tort med papper.

 

Diskar med rinnande vatten - detta är min största synd. Men vet inte hur jag ska bli av med den då jag tycker det                                                                                                     inte blir rent annars.

 

Köper inte alltid närproducerat eller efter säsong. Men så mycket jag bara kan.

 

 

 

Hoppas att det jag gör för miljön åtminstonde väger upp för det andra, negativa.

 

 

Tycker ändå jag kan kalla mig miljömedveten mer än medelsvensson. Positivt för min självbild, men negativt för vår planet.

Jag hoppas att alla gör samma förändringar som jag och att jag kan förändra mer av mina vanor. Vi kan bara vinna på det!

Vem vet om jag blir vän med disktrasan en gång för alla?

 


wipeandhide.se
Ha en fin kväll nu! God natt=)

Matdags

Nu blir det mat. Är superhungrig!
Idag serveras det räkgryta med persilja, koriander, otmat och kokosmjölk hos mig=)

89

Nu ligger jag på 89 kr per dag. Men jag köpte en del mat och nödvändigheter i Sverige. Pluss lite naturgodis. Ingen nödvändighet men oj vad gott det är!

 

Rågmjöl

Sojamjölk x2

Juice

Pads

Tandkräm

Äpple

Naturgodis 1.7hg

Tandborste

Kyckling

Banan x4

 

199,5

 

 

Inte illa ändå för allt detta!!!

 

 

Har en hel del hemma nu. Så tror bara jag kommer behöva köpa ägg och grönsaker denna vecka. Då kommer mina utgifter gå ner. Har nämligen inte ätit upp allt protein jag införskaffat. Vilket är den dyraste utgiften för mig.

 

 

Tror jag ska ha ett snitt på 70 kronor per dag som mål. Det ska täcka det som är nödvändigt.

Hyra, busskort samt gym räknar jag inte in. Kan även unna mig ett restaurang besök i månaden om jag har råd och det ryms inom mitt snitt.

 

 

Andra saker som kläder, dyrare ansiktsprodukter, smink m.m. är sånt jag kommer köpa om jag har pengar överefter att jag sparat pengar.

 

Hade jag bott i Sverige tror jag helt klart att jag hade klarat av en lägre utgift per dag. men i Oslo är det i princip omöjligt om jag vill hålla kvalitet på det jag lagar och på råvarorna.

Jag vill äta bra hälsosam mat och inte trycka i mig massa skit. Då hade jag bara behövt mätta magen och hade kunnat äta pasta hela tiden med eldorado tonfisk.

 

Detta alternativ går bort, big time!

 

 

Ha det fint. Nu ska jag laga middag=)

 



Good-morning starshine

Ännu en underbar dag=)
Vaknade upp utvilad fem i åtta, vilket är superskönt.
Ska strax till jobbet och se vad Karina min chef shoppat när hon var i London=)
Ha en riktigt fin dag nu!
Kort från en båttur jag tog i Oslo för ett tag sen. Solen i ögonen och vinden i mitt hår=)

Bilder från helgen=)

Fredag:
Påväg till Göteborg. Åker bus4you och det var riktigt lyxigt, satt i fåtölj istället för vanligt säte. Nice. Kostade ändå inte mer än en vanlig biljett eftersom jag bokade tidigt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lite utsikt från fönstret.
Väl framme i Göteborg träffade vi på min syster Camilla på Nils Ericson Terminalen. Sammanträffande! Hon fick vara vår guide till spårvagnen vi skulle ta till hotellet.
Hotellet låg mitt på Avenyn så vi hade i princip gångavstånd till allt vi ville hitta på.
Efter att ha checkat in gick vi ut på en promenad och efter ett tag sög det till i magen så vi letade efter en restaurang.

 

 

När vi kollat in några men inte var helt nöjda kom jag på att Carina hade rekommenderat Grill Del Mundo, en balkan restaurang. Vi gick dit , hade inga förväntningar och blev totalt förbluffade över maten, interiören och frissören, nej då, men servitören=)
Alla hade färg-glada kläder, killarna hade fluga och alla var såå trevliga. Kändes som man kommit hem fast utomlands. Kan det bli bättre?

 

 

Maten var underbar, tog helstekt guldbrax (med ben) så nu vit jag tekniken att äta en hel fisk på, det ni!
Tillbehören var utsökta och smakerna ljuvliga till tusen. De får 100 poäng av tio.
(Glömde dock kameran, synd för var så häftigt inrett!)
Satt på restaurangen i ca två timmar och sen gick vi tillbaka till rummet och hade massage. Mums!

 

 

 

 



Lördag:

Frukosten stog dukad när vi gick upp halv tio. Så massa godsaker. Gjorde mig en nyttig smörgås med massa grönsaker och keso. Dessutom fans det pannkakor och det var riktigt kul att se hur små alla vuxna blev, för det var kö till pannkakorna, inte bara barn i kön utan alla åldrar. Haha.
Vet inte hur många kommentarer jag fick om att:
- Man måste ju avsluta med en pannkaka.
Till denna kommentar tillhör ett barnsligt leende och glittrande ögon.
Sen gick vi runt i stan jag och Björn.

 

 

Här var det isvägg!

 

 

 

 

Björn kollar in isen.

 

 

 

 

Björn har pratat väldigt mycket om fiskekyrkan i Göteborg, så jag tyckte det var på tiden att han fick se den IRL;)
På riktigt alltså.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sen hamnade vi på Haga. Hittade ett riktigt mysigt kafè som även var matbutik och restaurang. De serverade mat som var raw, men fans bröd att lägga till för den som ville.
All mat och produkter i butiken var ekologiska.
Jag tog mig en kopp varm choklad. Förövrigt den godaste jag druckit! Björn fick två latte macciato, eller hur det stavas=)

 

 

 

 

 

 

Andra fikan denna dag. Med Camilla på Vanilj.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gick sen tillbaka till hotellet lite för att bara mysa och så. Gjorde oss senare iordning för kvällen. Tog lite tid men var klara till slut. Vi åt på Meze, en medelhavsrestaurang.
Billig god mat i mysig miljö. De gjorde riktigt goda caipirinjas!
Var egentligen meningen att vi skulle gått ut och träffa både syster och Carina, men jag var helt slut.
Carina kommer till Oslo i veckan så får va med henne nu istället.
När vi lade oss för natten killade Björn mig till sömns, Hur underbart är inte det?
En riktigt härlig helg har vi haft. Har varit helt underbart att umgås med Björn. Sova i samma säng, ta hand om varandra och inte tänka på massa annat. Bara vara här och nu, han och jag=) Underbart!
Låter som om vi inte gjort så mycket, men det allra viktigaste denna resa var sällskapet och att ha tid för varandra=)

 

 

 

 

Söndag

Ännu en hotellfrukost. Sedan utcheckning från hotellet.
Inte gjort så mycket idag. mest gått omkring och lärt känna staden lite mer och letat efter restauranger. Green Deli på Haga var tyvärr stängt söndagar så därför fick vi ändra våra planer. Men hittade annat alternativ-
Nu är jag tillbaka i Oslo igen med nyladdat batteri.

 

Har haft en underbar helg.

 

 

 

 

 

 


Nu är virvelvinden tillbaka i Oslo igen.

Härliga möten

Orden som beskriver min dag är:

Härliga möten

 

 

Har som ni vet haft en underbar helg i Göteborg med min älskade.

Ska berätta mer om detta i nästa inälgg. Nu koncentrerar jag mig på idag=)

 

Åter till härliga möten.

Har träffat min syster Camilla idag. Efter många om och men hittade vi tillslut ett ställe att äta på som varken var stängt, dyrt, tråkigt o.s.v.

Det blev kinamat.

 

Var så kul att se henne. Vi sågs även igår för en fika. Men va kul att ses lite mer. När jag sedan skulle köpa med mig lite mat hem till Oslo sprang två av hennes kompisar på oss följt av min kusin, Therese.

 

Blev så glad när jag såg henne. Hon strålade som en sol så man kunde inte låta bi att bli extra glad.

Vi har inte setts på jag - vet - inte - hur - länge. Ett år kanske.

Så lång tid får det inte ta till nästa gång.

Vissa människor blir man bara glad av helt enkelt och Therese är en av dem.

 

 

 

På bussen tillbaka till Oslo satt jag brevid en härlig australiensare. Vi pratade om allt mellan himmel och jord. Men jag var faktiskt väldigt trött idag, som Björn kan vittna om. Så jag orkade inte prata hela vägen.

Faktiskt tror jag att jag somnade lite på bussen! Det har aldrig hänt. Nu kanske cirkeln är bruten.

Tog på mig fleecejacka, mysbyxor och virade in mig i en sjal så det blev varmt och gott. Vipps, så somnade jag,haha.

 

 

Efter att ha sagt hej då till "the Ozzie man" gick jag för att ta mitt pick och pack. Då råkade en kille trampa ihjäl mina fötter så att säga..

Det gick bra och var bara kul då vi började prata med varandra på grund av det.

Han var superrolig så vi tog följe dit våra bussar gick vidare ifrån.

 

Vissa människor klickar man bara med helt enkelt. Såå kul när det händer!

 

 

Summa av antal roliga möten idag blir alltså:

 

  • Camilla
  • Therese
  • Ozzie
  • Buss-killen

Jag ger det tummen upp och fem toasts;)

 

Ha en fin kväll nu!

 


Mot Göteborg!

Nu ska jag snart dra iväg till bussen som tar mig mot Göteborg. Har bokat lyxbussen bus4you. Kostade mindre än den vanliga idag. Yes!!!

Längtar till Björn och jag får sova i samma säng. Helt underbart=)
Blir nog ingen uppdatering på lördag men ni ska få vet allt, lr ja, nästa allt så fort jag är hemma på söndag igen.
Ha en underbar helg nu!!!
Kramar

Marsch in i duschen!

Mot duschen. Nu ska här skrubbas, peelas, löddras, inpackas och fixas.
Allt ska bli tip top inför helgen i Göteborg=)

"Vivekas agenda"

Nu är det "morgon" för mig. Skönt att sova ut.

Satt och pratade med Carina på Skype igår till sent,haha.

 

Tycker om henne massor och hon kommer hit till Oslo för att jobba i Maj.  Ska bli sååå kul!=)

Sen ska hon antagligen hit i veckan också och jag har erbjudit henne min soff-säng. Lite typiskt bara att jag jobbar längsta veckan på länge...

Hoppas jag inte är för trött så jag hinner umgås också och inte bara däckar i sängen,hihi.

 

 

Har massa kul som händer nu.

 

FEBRUARI

 

Denna helg med Björn i Göteborg.

 

  • Nästa vecka kommer Carina.
  • Kurs om nya ecco-skor på tisdag.
  • Fika med Hege på torsdag
  • Fest för Johanna H på lördag

 

 

Veckan efter det :

 

  • Show på Latter på onsdag, stora komikerscenen i Oslo. Ska dit med Centret jag jobbar på.
  • Olso Fashion-week

 

 

Emellanåt har jag lite hemlisar jag ska fixa med också...

 

MARS

 

  • 4.e mars fyller jag år- mina föräldrar hälsar antagligen på=)
  • Helgen 6 mars blir det konsert
  • Helgen efter det antagligen fest med Johanna K
  • Helgen efter det England- väntar bara på att Josefin ska bekräfta sovplats.

 

 

Sen har jag inte bokat upp mig mer.

 



Succeduon

Har packat och fixat till imorgon nu. Var en helt del jag behövde faktiskt. Bara för en weekend. Inte klokt! Hela resväskan är full.
Är helt slut efter jobbet. Hade dock väldigt kul med min nya kollega Maja. Underbar och härlig tjej. FRick en kram av henne innan vi skiljdes åt på hemvägen. Brukar annars vara jag som kramar mina kollegor men idag fick jag en själv. Yay=)
Nu ska jag kolla in dessa grabbar och äta något...
Bild från svt.se,  anders och måns hemsida. http://svt.se/2.114205/succeduon_med_anders_och_mans

uj uj

Om jag tänker vad det blir jag gör av med i månaden blir det mycket att ha kostnader för 82 kronor per dag!!! ( Det har ju i princip bara varit mat  jag köpt också.)

Nu har jag snålat som bara den och bara köpt det allra nödvändigaste pluss gått omvägar för att få tag i den billigaste maten.
Har även haft tur att vissa saker varit på erbjudande men kommer inte vara det alltid på det man köper.
Slusatts: Oslo är en dyr stad även om man snålar!
Så ska helt klart fortsätta med detta nästa vecka.

82kr/dag

Heja heja heja!

Jag har gått ner i inköp=)

 

Ligger på en förbrukning av 82kr/dag. Yay!

Får se vad som händer nästa vecka nu. Spännande!

 



Fruktso ;)

Min frukost.

 

Det blev banan, äpple, kanel, grapefrukt.

Vitt te

Yoghurt, lite sylt, osötad, orostad, musli av fyra olika korn. Muuums!


 

 

 

 


ZzZzZz

Idag är jag tröttare än tröttast. Känner mig totalt slut i kroppen. Hoppas jag inte håller på att bli sjuk nu när jag ska på en så härlig weekend med min kära.
Får bli riktig supermat för mig idag. Bara massa nyttigheter. Förhoppningsvis piggnar jag till av detta.
Ha en fin dag nu alla så skriver jag mer ikväll efter jobbet=)

nuvarande dagsutgift

Idag har jag köpt:

nötter 20kr

Endast det!!!=)

 

Alltså hamnar jag på en dagsutgift på 93 kronor!!

Det är inte dåligt tycker jag. =)

Kommer bli ännu lägre imorgon. Undrar vad det kommer sluta på=)

 



Idag hände något oväntat!

Har haft en underbar dag och verkligen varit superengagerad i alla kunder plus haft massor av energi. Är så skönt när jag har sådana dagar.

 

I alla fall..

Gissa vad som hände på jobbet?

 

 

Hade en kund som upplevt att han aldrig fått så bra service någonstans som av mig. Så han erbjöd mig jobb i sin restaurang på Frogner, ett av de finare områdena här i Oslo.

Tar det som en komplimang.

 

Tackade dock nej till jobbet eftersom jag trivs så bra där jag är nu.

Dock ville han toppa min lön pluss att jag hade fått massor av dricks.

Dricksandet här i Oslo är helt klart det bästa med att jobba i restaurangbranchen.

 

När jag testade på detta yrke fick jag ihop 1200 kr en vardagskväll! Och då var jag inte ens bra!!!

 

http://oslopuls.aftenposten.no

Vilken frisyr?

Har ett lyxproblem. 

Vet inte vilken frisyr jag ska ha imorgon...

 

 

Den här?
Njae, den tog jag bara på skämt och ni ser ju hur skrämd jag blir av mig själv när jag såg mig,hehe.

 

 

 

 

Den här var det två kunder som gillade och sa att det var supersnyggt.  Vet inte riktigt....

 

 

 

 

Kanske platt med en "bulle" på huvudet? (Vilken flaska ska jag ta först...? Svårt beslut, haha. Alltså, det är inte bara min dricka, så ni vet.)

 

 

 

 

Denna är också snygg tycker jag!

 

 

 

 

Eller så hittar jag på någon ny kreation. Är inne på något som innehåller flätor för tillfället.

its a mystery to me, we have a greed wich we have agreed

Lyssna på Eddie Vedders låt society. Lyssna på texten och tänk lite på den. Älskar den låten!
ha en fin dag nu!
Se hela bilden
undertheradarmag.com/

Emmi please don`t go

Kom just hem från Emmeline och sitter och gör mina naglar.

Hon ska på reseledarkurs 1a april och jag komme sakna henne så. Hon är så härlig. Jag kan prata med henne om allt och hon har väldigt bra tankar om saker. Hon inspirerar mig verkligen.

 

Hon har bland annat sagt att man inte alltid måste vara uppe bland molnen av lycka, ibland är man bland träden och ibland på marken.

Det är ok att inte alltid vara på topp helt enkelt.

 

 

Jag vill helst vara super lycklig varje dag, men jag är bra ändå. Är lättare att tänka så när jag får höra att jag är omtyckt oavsett vilket humör jag har.

Har innan haft ganska svårt att visa vissa känslor men nu kommer de ut när de finns där och sen är det inget mer med det=)

 

 

Kommer sakna henne mycket. Men är så glad för hennes skull och över hur härligt hon kommer ha det.

Hon är värd det allra bästa=)

 


taget från hennes facebook
Gorgeous Emmeline=)
ha en fin kväll!

Tipps!

Jag har ett jättebra tipps om du fryser om fötterna!!!

Ta dina tofflor/sockar och lägg på ett uppvärmt golv när du använt dem klart .

 

Nästa gång du ska ha dem är de redan varma och goa=) Uppvärmda med golvvärmen.

 

 

Tummen upp!

jpodesignab.se/tofflor



Vad blir utgiften/dag denna vecka?

 

 

 

Idag har jag köpt:

 

kräftstjärtar 25

nötter 20

paprika 7.5

Qupornfärs 2x25 = 50

 

sallad 20

nachos 12

äpplen x2 6

paprika 7.5

 

bananer x2 5.5

citron 3

tomat x2 6

foundation 39

yoghurt 15

 

 

summa: 216

 

Av detta är alltså kräftstjärtarna en miss. Nachos är egentligne onödigt men eftersom det var halva priset köpte jag det. För någon mättnad behöver jag.

 

 

 

Det dåliga som hänt mig än så länge var att när jag kom hem igår hade jag inget av protein hemma till maten. Trodde nämligen jag hade tonfisk, men nej nej.

Därför blev jag tvungen att idag köpa lite kräftstjärtar för att få i mig protein till lunch. Tyvär var det ett totalt onödigt köp för de var suuuperäckliga!!!

 

 

Idag var jag också tvungen att köpa en concealer. Den tog egentligen slut i fredags men jag väntade lite för att se om det är något jag behöver.

Det är det.

Använder inte så mycket smink men concealer måste jag ha. Köpte ändå den billigaste, en för 39kr på HM. Käns inte bra att ha detta billiga närmast min hud egentligen.Vågar inte läsa innehållsförteckningen. Fast jag har åtminstonde en bra dagcreme så hoppas det kommer går bra.

 

En positiv sak är att så länge jag har med mig vattenflaska och nöter/frukt i väskan blir jag inte sugen på att köpa onödiga saker i affären, trots att jag är hungrig!

 

 

Under vecka 4 gjorde av med 775.5 kronor. Per dag blir det 111 kronor. Eftersom jag bara ska leva snålt till fredag klockan 5 så får jag ta uppdraget att få utgifterna att understiga "/dag värdet"

Ligger bra till tycker jag. Vissa dagar gör man av mer mer än andra. igår blev det 43 kronor på mat och frukt.

För tillfället ligger det  på 129 kronor. Fast då måste ni ta i beräkning att det komme rsjunka. Har handlat mat för alla mina luncher och middagar pluss frukost.

 

 

Ska bli spännande att se vad det slutar på!

 



Äntligen hemma!

Efter många om och men har jag anlänt till mitt palats.

Äntligen!

 

 

Är helt slut. Oftast tycker jag bra om att det är en nerförsbacke från huset till bussen. Då får man snabb fart när man är försenad och jag missar den inte. Hemåt har jag nästan all tid i världen. Fast just idag skulle jag gärna haft backen lutande åt andra hållet. Är snöyra och man blir helt blind, pluss att jag veckohandlat, jajjamen, och kånkat på mat m.m.

 

 

Är riktigt stolt över mig själv. Har hållit mig i skinnet och inte köpt något onödigt.

Skriver snart mer.  Nu är jag superhungrig så måste laga mat.

 

Ses snart

 



God morgon, god mogron, god morgon=)

Sitter här och dricker min proteindrink. Mums!

Vad händer idag kan man undra?

Hoppas på att hitta på något med Emmeline efter jobbet=)

 

Kommer bli tomt utan henne i Oslo. =(

 

 

Dags att ge sig iväg. Men uppdaterar mer senare=) Med bilder och allt=)

Ha det toppen nu!

 


LOST LOST LOST

Lost börjar sändas igen om någon dag. 2 tror jag. har väntat och väntat. Min favoritserie of all times!

Vill aldrig att den ska ta slut, men nu är det sista säsongen.

 

Ska bli så spännande att se vad som händer. Gillar att de inte bara låter serien ebba ut utan att de faktiskt gör ett riktigt slut innan tittarna/pengarna försvinner.

 

Yay!

 

Cast of ABC's Emmy Award Winning Drama Lost

gohawaii.about.com

 

 

God natt!



Härlig dag på jobbet, sen med Anna

Idag har jag haft en härlig dag kan jag säga. En dag med positivt flow. Vissa dagar kan jag känna att det kvittar vad jag gör, jag får inget positivt tillbaka. Men idag var en sån dag då folk blev glada när de såg mig på jobbet.

Det gillar vi!=)

 

 

Här har vi lite vårskor. Nice va?

 

 

 

 

Pluss lite partyskor

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Åkte iväg till Anna en sväng efter jobbet. Tog ca en timma att ta sig fram mellan all trafik! Tillslut nådde jag ändå mitt mål. Hem tog det dock bara 25 minuter! Wow=)

Va kul o va med henne lite, även om det blev kort för har massor att göra nu.

 

 

 

Städa - får vänta

Duscha och allt vad det innebär

Diska

Handla mat- får vänta

Laga mat

 

Ringa Björn- jippi=)

Se ut outfitt till imorgon

Plocka undan lite!!!

Skriva mer blogg-jaaa

 

 

 

 

 

Btw..

Det är väldigt kallt ute. Ögonfransar fryser till is och läppar svullnar upp

 

 

FÖRE - Aj, aj, aj. Men nu ser de normala ut.
Efter

 

Om ni ursäktar finns jag att träffa på i duschen ett tag nu. Ha det toppen sålänge=)


Hungrig skidåkare

Ge mig mat, ge mig mat;)
Här ser ni en hungrig skidåkare. Ska ta o äta frukost nu och sen springa till jobbet. Ha en fin dag alla=)

RSS 2.0