Nyårsfesten




Nu är det alldeles strax dags att lämna Mellerud för att istället inta Göteborg.
Ska på fest hos underbara Carina och har sett fram emot det länge nu=)
Äntligen! Skulle egentligen hälsat på henne innan jul, men tyvärr finns det inte alltid tid för allt. 

Men nu så!
Tror helt klart det kommer bli ett hejdundrande party! Bästa gängen att fira in det nya året med=)
Nu får vi bara hoppas att tågen går som de ska,hehe.
Blir säkert bra.


Vad ska du göra ikväll?






Gott nytt år!



Gott nytt år alla underbara!
Vilket fantastiskt 2010 jag fick tack vara alla er fantastiska männsikor som gjort mina dagar till fullkomligt hälriga sådana!
Hoppas alla får en toppenfest ikväll, eller en toppenkväll över huvud taget med vad du än ska hitta på.

Inför 2011 skulle jag vilja ge ett litet råd. Följ ditt hjärta och gå på magkänslan. Då tror jag man hamnar rätt i livet=)


Kramar och kärlek







Från och med du



Den här remixen, av vår duktiga kille Adrian Lux, är helt grym! Kan inte vänta att få höra den på dansgolvet och rumla runt till den. Jag ler och tycker livet är bäst då jag hör den här låten=)









På landet utan bil



På landet utan bil är det inte lätt! Mina systrar har "snott" de som inte är utställningsbilar så idag har jag fixat massor i huset. Tur jag gillar att vara ute och så. Har bakat, åkt spark, gått promenad, rensat/ blivit nostalgisk över mina gamla kläder m.m.
Plus ringt en massa samtal till höger och vänster. 

Igår var jag på Överby-köpsentrum i Trollhättan. Ville först inte alls åka iväg på den där jädrans mellandags-rean. Men i efterhand är jag glad och nöjd. Var jättemysigt! Träffade på så många trevliga människor.
En tjej, Malin, från min gymnasieklass och sedan Ina som var en av dem jag hängde mest med i 1,2,3 på gymnasiet.
Så hälsade jag på Lollo i hennes butik också. Träffade henne chef och kollegor samt fick kolla in vår lookbook plus kolla in alla skor som kommer in för våren. 
Alla butiker får en bok varje säsong med alla modeller vi ska få in och nu hade den kommit. Kunde inte vänta med att spana in klackarna till jag var tillbaka i Oslo,haha.



Nu ska jag strax sätta mig på spinningcykeln en liten stund. I väntan på att någon förbarmande själ kommer hem med ett fordon. I och för sig har vi en moped i garaget, men jag tror jag skippar det. Hade helst velat ha en scooter ändå. Då kunde alla bilar i världen ha slängt sig i väggen=)











"Nyårs shake"



På nyår hittar du mig dansandes till den här låten. Hög på livet och kärleken studsar jag omkring och följer rytmen i musiken. Går upp i den helt, fullt, totalt.






Tydligen ett soundtrack till en film. Men lika bra för det=)






Mitt universum där jag regerar.



Jag är så glad att jag mår bra i mig själv, med den jag är. För det är bara mig jag komme leva ett helt liv med. Resten av de jag träffar på kan få, om jag vill, ta del av mitt universum. Vissa för en lång tid, andra lite snabbt, flyktigt, men lika fullt var det ett härligt besök.

För nu när jag mår bra släpper jag bara dem nära som jag vet vill mig väl. De som förgyller min dag.
Ni är många underbara härliga personer som gör det=)
Från djupet av mitt hjärta - Tack!









 




Det trodde jag aldrig 2



Jag har aldrig legat och dragit mig i sängen, aldrig gillat att bara vara och njuta av de mjuka lakanen som smeker min hud. Men idag. Jag hade lätt kunnat vara i sängen hela dagen. Läsa, vila, dricka en kopp te och bara se snön singla ner utanför.
Vara i nuet, mellan kuddarna och bara fundera lite.
På.
Saker.
Som.
Betyder.
Något för mig.
Just nu.
.



Det trodde jag aldrig 1



Jag trodde aldrig att jag skulle dansa runt med all energi som jag har till Septermebers låt Microfonkåt. Men igår, då smällde det till och den blev riktigt bra och jag rycktes med.
På dansgolvet passar den verkligen. Bra beat och hälrigt flow. man blir verklgien glad av den.

Jag och syster ägde på dansgolvet, tyckte vi i alla fall,haha. I andras ögon kan det hända att det inte såg fullt lika bra ut, men det hör inte hit;)






Är det verkligen vår vagn?



Jag har inte önskat mig någonting i julklapp. Men nu gör jag det, jag vill ha en lugn jul. Har bara sprungit runt och förberett saker i ett. Annars brukar jag bara göra allt i sin takt kring jul och har aldrig förstått det där ordet som så fint kallas "julstress" men jag har för mycket som behöver göras och för lite tid.

T.ex hände det en kul sak i mataffären idag. På grund av att jag var så stressad råkade jag ta en annan persons kundvagn, och traskade runt med den en liten stund innan min syster undrade:
- Är det där verkligen vår vagn?
Det var det inte. Så himla kul!











Wieeee=)



Gissa om jag blev lyckig då jag hittade mitt simkort igen! Det låg på golvet i bilen vi hade påväg hem från bussen igår. Aaaah! Så otroligt skönt. Nu kan jag höra av mig till alla igen=) Ska skriva upp en lista med alla nummer när jag är hemma i Oslo igen, ifall det skulle komma bort igen av någon anledning.
Alltså, jag har inte den mest tekniska mobilen så jag kan föra över min adressbok till datorn och annat Hi-tech.
Men vem vet vad tomten har i sin klappsäck? Nej då, jag behöver ingen ny telefon, så länge den gamla är ok.


Fast om jag ska erkänna så visst hade det varit nice med en i-phone eller liknande;)






Connection lost...



Jag har tappat mitt norska simkort!!=( Säkert igår på bussen.
Men kolla in min facebook så kan du nå mig på mitt svenska nummer=)



Kolla in!




En ny härlig låt i en ny härlig remix. Det gillar vi=)









Hur kul som helst på slutet då allt bara speedas upp.
Skrattade ihjäl mig för att det var så härligt och kul=)

Tänker mig hur det skulle se ut när alla öser till låten på dansgolvet. Wow!












Varetelling och "andra bullar"



Hej hopp!
Idag ska jag iväg på varetelling. Vet faktiskt inte vad det heter på svenska. Men man räknar allt man har i butiken så ser man hur mycket som blivit svinn av olika orsaker. 

Men först - julkalendern. Tycker det är mysigt att kolla in den, får julkänslor då. Plus är en härlig start på dagen.
Har kvar en lussebulle från Deli de Luca som legat i kylskåpet i några dar, undrar om den kan ätas nu?
Hade varit nice=) Ååå, lussebullar! Jag har abstinens, har bara ätit tre stycken i år. När jag kommer till Sverige igen ska det i alla fall inte bli några " andra bullar" utan just lussebullar;)


Ha en underbar dag nu!
Kramar





Message


Message och jag har en historia - men nu är den slut.
Det är en butik som ligger i början av Karl Johan i Oslo. Idag har den stängt igen för gott. Visste inte om detta men av en händelse gick jag dit idag, eftersom min buss lät vänta på sig. 
Är väldigt bra med butiker som stänger ner för plånboken. Fast det är det enda positiva. Mest tycker jag dee är sorgligt. och speciellt med den här butiken.


Sommaren 2007 åkte jag och min vän Josse iväg till Oslo för att söka lyckan här. Jag hade peppat mig inför intervjuer och att gå runt bland butiker för att lämna CV. Dock var det en sak jag inte var helt nöjd med. Min outfitt. Så hittade jag butiken Message och vi fann varandra direkt kan man säga. Där inne fans så mycket som jag skulle vilja ha. Jag tror jag provade minst 20 olika plagg och tillslut gick jag därifrån med en underbara lila tunika från Saint Tropez plus ett guldskärp till. Har kvar allt än idag.

Kan tillägga att Message var butiken man helst ville jobba i. Personalen var superhärlig och kunderna också, för att inte tala om allt snyggt i butiken "då rå".

Berättade min historia för tjejen som stog i kassan när jag klev in där idag. Hon tyckte jag var helskön som bara börjadebprata med henne,hihi. Nice! Det gillar vi=)

Men som sagt, nu har sagan om Nina och Message kommit till sitt slut, och vad jag köpte lägger jag upp sen=)
Ha en fin kväll nu!!








You set me on fire!








ha en underbar dag!!=)





Fixa och pyssla



Innan jag lägger mig ska jag fixa och pyssla lite med projektet som jag håller på med för tillfället.
Kom på en massa bra ideèr för framtida inlägg där. Bästa att få ner dem på papper medan de finns kvar i huvudet.
Är så himla kul att ha något nytt att jobba med! Är i och för sig inget jobb, mer ett "jobb"haha.
Kramar till dej=)










Musikal på gatorna



Efter jobbet idag tog jag som sagt en sväng förbi Johanna och hängde lite. Var helt slut efter mitt korta pass så vi låg mest och myste och pratade. Sedan kikade Emil förbi, en trevlig prick det där!

Fick veta att så fort han hör "O helga natt", som för övrigt spelas på hans jobb en gång i timman, så tänker han på mig. Gissa varför? Jo, för att första gången jag träffade honom imiterade jag Carola när hon sjunger den låten.
Jag etsar mig tydligen fast i huvudet på folk, bra eller dåligt, det vet man aldrig;)


Det fick bli en tidig fredag då jag ska upp och jobba imorgon vid sju. Johanna följde mig till tunnelbanan och påvägen hade vi musikal kan man säga. Vi bara gick och dansade omkring samtidigt som vi hittade på texter som passade till. Massa knäppa texter blev det, men riktigt bra ändå för att vara improviserat vill jag lova=)
Härligt va!








Glad i hjärtat=)



Vad glad jag blev när jag kom hem och kikade in på min sida och såg alla fina kommentarer ni skrivit!!
Verkar vara många med mig som gillar Alex Gaudino och låten Im in love. Men det är ju för att den är grym såklart=) 


Blev riktigt glad så det strålar över att någon blir glad av det jag skriver! Kanske låter klyschigt men bara att göra en person på lite bättre humör är helt klart värt det att fortsätta skriva.

Ha en underbar kväll nu alla fina!







Wieehoo!


Tjoho!! Jag har ingen feber alls idag!! Är jag inte världsbäst  på att bedöma när jag ska bli frisk såsäg?=)
Har försökt att känna kärlek i kroppen istället för sjukhet, verkligen känna kärleken genom varenda kroppsdel och stråla den utåt. Vem vet, jag tror det har hjälpt=)






Faktum är att jag bli hög av lycka av den här låten. Musiken i den öppnar mitt hjärta. Musiken är precis som texten säger och texten har samma känsla som musiken. Då blir effekten dubbel. 
Var ett bra tag sedan den kom ut nu, men den är lika bra för det=)


Ha en underbar dag nu!
Kramar










Helt klart bäst!




Gissa vad som var bäst idag då?
Jo, när jag skypeade med Emmeline. Var precis som i gamla dagar innan hon åkte. Vi bara chillade tillsammans, fast nu över nätet då, pratade om allt och skrattade ihjäl oss. Skratt och glädje är verkligen den viktigaste kryddan i ett förhållande. Oavsett vilken typ av förhållande det är=)





Emmelin-Pralin och mej =)






What tomorrow brings


Imorgon ska det bli såå kul att gå till jobbet. Är jätte peppad! Men känns bra att jag bara jobbar lyxtiden 12-16 då jag inte är på topp. Efter jobbet ska jag träffa Johanna och mysa lite. Är mysigare att hänga med någon och bara chilla än att göra det själv.

Sen får vi se vad som händer. Egentligen skulle jag behöva fixa julklappar, men vet att jag inte orkar göra så mycket imorgon. Så får ta det när jag kan=) Ingen stress;)
Varför köper man inte klapparna på mellandagsrean istället?,haha.

Suck, mellandagsrea. Det är något som inte finns i Norge, och det är skönt. Alla svenskar blir som galna på den där rean. Skippade det helt förra året, men behöver nog gå en sväng i år. Ska nämligen hitta ett bra minne till datorn. 

Åter till morgondagen. Är så glad att jag är frisk. Hoppas verkligen jag inte blir sämre så jag kan hälsa på Johannis=)
Är så tacksam varje dag över mina härliga vänner=)


Massa kramar!!!






Han flydde landet!



Stackars mina grannar, eller snarare den av dom som är kvar. För den ena har flytt landet, eller var det till landet?Nåja, spela roll. Han flydde hur som helst. Och jag förstår honom.
För jag kan inte förstå hur mycket snor det finns i en tjejs kropp och som bara måste ut. Jag har gjort slut på 24 paket näsdukar och 2 toarullar till att snyta mig med från måndag kväll fram till nu!!!

Uj,uj,uj!!!

Hade jag bott granne med mig själv nu hade jag tyckt det var superjobbigt att höra på någon annans snorsnytning hela tiden. Fast det är ju faktiskt inget jag kan göra åt det. Snart kommer de slippa "den trumpetande elefanten" i alla fall. Går som sagt åt rätt håll nu=) Wieee=)






Fördelar/Nackdelar



Nu när jag startat min nya blogg har jag märkt en del fördelar med blogger/blogspot, men jag vet inte hur, eller om man ens kan, bädda in filmer från t.ex youtube eller videofy.me. Jobbigt! Säg till om du vet hur man gör!
Hör gärna av dig om du vet hur man får samma bredd på de kort man lägger upp som står på högkant och de som ligger ner. Det var lika klurigt som "rubiks-kub" det vill jag lova!





Har jag lagt upp den här bilden tidigare får du ha överseende med det.
För den passar liksom klockrent till detta inlägg=)







"Skosulan" och "Ägg,Lax & Dill"



Om jag skulle byta namn på min blogg skulle jag absolut inte byta till det här. Emmeline och jag flummade på bloggnamn och då skrattade vi snart ihjäl oss. 
Hon ska också fixa en ny blogg nu och så spånade vi lite på namn. Något som har med en att göra men som inte är för uppenbart.

Då skämtade vi om att eftersom jag jobbar med skor kunde jag hete Skosulan och eftersom hon jobbat på Bagel o Juice kunde hon heta som deras favoritbagel "Ägg,Lax & Dill".


Så himla osexigt och kul som det kan bli. Skrattar ihjäl mig!
Tur jag inte ska byta namn då, för jag skriver ju knappt om skor en gång;)






Igång!


Nu är det igång. Mitt lilla projekt eller vad man ska kalla det. 
Kolla in länken nedan får du se;)


http://whatsupinoslo.blogspot.com/


Det är alltså min nya blogg vi talar om. Dock ingen ersättning för den här bloggen. "Brightlovelight" är om mig som person medan "What`s up in Oslo" handlar om Oslo och det som händer här.
Målet med den nya bloggen är att skriva 1-2 inlägg/dag eftersom många av dem kommer vara aktuella lång tid.
Det är meningen att det ska vara mitt extraknäck så att säga. Ett obetalt sådant visserligen, men jag flänger ju runt överallt hela tiden ändå, plus att jag gillar att gå ut och festa, så what ever;)

Kika in som sagt så får du se vad det kommer handla om=)








To do!



Idag är dagen då jag tänkte göra detta:

Duscha
Fixa naglarna
Fortsätta på projektet
Damsuga


Även om man är sjuk kan man alltid göra något. I förrgår låg jag i sängen hela dagen, nästan samma igår. Men idag har jag inte så mycket feber längre, så då funkar hjärnan igen. Ska bli kul att börja på mitt projekt! Det kan göras så länge jag har en dator, så det är inte jobbigt alls i det här stadiet. Men det kommer kräva en hel del tid senare för att det ska bli bra.
Ska nog göra lite lätt yoga också. För att få igång kroppen, fast på ett mjukt sätt. 

När man är på bättringsvägen vill man göra så mycket, men jag ska ändå bara ta det lugnt idag, annars går det åt fel håll och jag kommer backa i mina "frisk-framsteg". Det vill jag inte!
Ska nämligen till jobbet imorgon. Bara några timmar dock, fast känns bra med en liten mjukstart,haha.
Sedan kör det på fram till jag åker till Sverige för julen. 


Ha en superhärlig dag nu!!=)








Jätte glad!!!



Nu är det igång. Mitt nya projekt. Kunde inte sova utan var tvungen att fixa en sak först.
Du får veta i sinom tid kan man säga. För det ska snyggas till, raspas, filas och finputsas först.
Du får nog veta det efter raspningsskedet föresten, kommer inte kunna hålla mig;)
Men det första fröet är nu sått. Känner hur lyckoruset far omkring i min kropp=)










Past Dreaming



Kanske inte är det bästa att lyssna på house innan man ska sova. Men kunde inte låta bli att kolla in låtarna som ligger uppe på beatports topp 100-lista. Fastnade starkt för den här. För många av låtarna har jag redan hört, men den här tog mig med storm.


Efter lyssnandet av denna låt ska jag sova - promise! (Tog mig en liten middags lur och det fuckade i princip upp min dygnsrytm. Inte ofta jag får för mycket sömn så jag ska inte klaga!)
Plus att jag blev jädrigt partysugen nu också,hehe. Ååå, jag måste hinna med en sista "house-fest" innan jag lämnar landet!







Hur bra är den inte!!
Hade jag varit dj hade jag helt klart spelat den här!
Hade du gillat mig då?=)








Tankeflöden


Det är verkligen tråkigt att vara sjuk. Men det har sina fördelar. Kanske inte just att vara sjuk, men man får väldigt lite inputt och kan jobba med sina tankar, komma på saker man vill göra i sitt liv och liknande. Det hinner jag annars inte med en vanlig dag. Även fast det är viktigt.
(Bussresor över minst tre timmar är annars väldigt bra för mig, då jag upplever samma sak där. Man liksom bara sitter där och tankarna flyter omkring överallt och ingen stans.)

Vi får alldeles för mycket information varje dag om allt möjligt. Vad vi egentligen skulle behövt ibland är lite tystnad, och bara vara i den. Då kan man komma i kontakt med sitt inre, och få upp känslor och tankar som annars lätt göms bakom det ständiga flödet av ord, musik,reklam, brus och buller m.m.

(På kvällen, när man släkt alla lampor och tystnaden infinner sig kan man också få upp tankarna, men då är man så trött att de bara susar omkring och man störs av dem för att man inte orkar med. Då vet man att man behöver ta det lugnt.)


Idag har känts som en befriande dag. En dag då mina tankar flödat fritt. 
Jag har inte sett så mycket film o så utan bara varit med mig själv. Tänkt över saker och känt efter hur min kropp är, försökt att få den att må bra igen. 

Jag har kommit på lite saker om mitt liv, saker jag vill göra. 
Plus att ibland måste man bara testa, börja på ett projekt och så får man se vad det leder till. 
Det ska jag kanske göra imorgon=)



Sov så gott nu alla underbara=)





Hey, what do u say, marry me today?



Hey what do you say, marry me today?
How about it?



Så börjar en av de finaste låtarna jag någonsin hört. 
Den heter Love is a big deal, artisten är Miya Dunets.


Den finns inte på youtube eller så, därför kunde jag inte lägga upp den här.
Men gå in på Spotify och lyssna! Så magiskt vacker, enkel och fin=)










Är det så man gör??



Såg en banner på facebook nyss. "Få självkänslan tillbaka" Blek dina tänder nu!
Då tänker jag, Jasså, var det så enkelt. Perfekt! Då ska jag göra det.



Neeeeej! Så tänker jag inte. Jag har för övrigt redan bra självkänsla.
Vad i hela friden har självkänsla med vita tänder att göra? Inget över huvud taget liksom.
Självkänsla sitter i tanken man har om sig själv och påverkas inte av utseende.
Glöm inte det=)






Spenat och aplesinbomb



En av mina härliga drinkar.
Vill du ha receptet?

Här är det i alla fall:

1,5 tsk linfröolja

1 Lime

1 Morrot

2cm ingefära

1 stjälk selleri

4-5 "puckar" spenat (ligger i "puckar" när den är fryst,
men du kan lika gärna ta färsk spenat i den mängd du önskar)

Apelsiner eller apelsinjuice - Ha i det du tycker
beroende på hur tjock/tunn du vill ha din drink
Mixa allt
Klart






Muuums!!







Det går mot bättre tider



Wieehoo! Det gjorde susen med all ingefära jga tryckt i mig plus min frukt/grönsaksdrink tror jag.
För idag har febern gått ner till 38.5 och jag har inte spytt heller. Plus att jag fått sova genom hela natten, det blev visst morgonen också,hehe. Fast det behövdes kan jag säga eftersom det var väldigt fattigt med sömn igår.

Ett annat plus är att min hy varit otroligt risig. Jag kommer strax till "pluset", risig hy är såklart inget positivt..Den har flagat i ansiktet för att det varit så torrt och kallt och så har den kompenserat det torra med överproduktion av något fett ämne, för jag kan säga att jag har aldrig haft så mycket finnar i mitt liv som nu.
Idag har inga nya tillkommit och de äldre varianterna är antingen borta eller så torkar de ihop. Så med andra ord - min kropp fungerar som den ska och börjar hitta tillbaka till sitt gamla jag=)
Det gillar vi!=)








One of my "Darling-songs"



Det finns vissa låtar man aldrig tröttnar på. Jag kallar dem för "darling-songs".

Det här är en sådan för mig. Den har varit med sedan jag var liten, men det var först när jag kom till Australien och fick en cd-skiva av en kille på ett vandrarhem med detta band som den fick spela soundtrack.
Närhelst jag hör den blir jag på bra humör och riktigt peppad. 

Vad har du för "soundtrack" eller älsklingslåtar i dittl iv? Vilken är låten som höjder dig till nya höjder och ger dig ny kraft?












What is Musikhjälpen?



Om det är någon där ute som missat vad Musikhjälpen är så kommer här en liten text till dig:
Musikhjälpen är ett program som sänds live dygnet runt i P3 och SVT en vecka i december varje år. Det hela går ut på att samla in pengar till en för varje år specifik sak.
Förra året var det till vaccination av malaria och i år för att bekämpa sexhandel med barn.

Det går till som så att 3 programledare låses in i en glasbur, placerad i en av Sveriges största städer, och därifrån sänder radio nonstop under veckan. De får inte äta annat än näringslösning och dricka vatten under den här tiden, (plus kaffe och te säkert.)

Privatpersoner kan skicka in låtönskningar och betalar då en viss summa pengar för detta. Bara önskade låtar spelas upp under det här eventet vilket ger ett stort varierat utbud! I love it!
Massor av artister och kända personer ger sitt bidrag genom att dels skänka pengar men även ge bort något som sedan auktioneras ut. Plus att de uppträder.
Det är härlig, rörande stämning och fetstivalkänsla över det hela. Man mår bra ända in i hjärta och själ när man får den stämningen. Kolla in=) Och ge ditt bidrag=)








DU GÖR SKILLNAD


Blev det lite mycket negativt hos mej nu? Sjuk sjuk, tjat tjat,hehe. 
Men en ljuspunkt i min dag har varit att jag upptäckte att Musikhjälpen sänds i P3 och Svt. Det allra bästa programmet. Önskar jag kunde vara där och hänga vid buren där programledarna sitter. Gjorde ju det förra året. Härliga minnen från det!

I år går pengarna folk skänker till att stoppa sexhandel med barn.  Jag uppmanar alla att skänka pengar till detta!!
En person från Mellerud vid namn Kristina Lundberg gav bort 10 000kr. Där har vi en förebild.
Tänk hur mycket hemskt det finns i världen, men det goda kommer segra och DU GÖR SKILLNAD!!








Peace and love till er alla=)






Tusen tack för maten!



Jag har verkligen inte orkat ta mig upp ur sängen idag. Kylskåpet har ekat tomt, samma har min mage så när som på lite kokos och några kiiwis.
Eftersom jag varit i Sverige kan man tro att jag borde ha mat hemma. Det stämmer i vissa fall, men jag har inga frukter och grönsaker. Och det är ju det viktigaste för att bli frisk.


Men!! Då är det tur att jag har bra personer som ställer upp i min närhet. Trodde hela dagen att jag skulle bli bättre så jag skulle orka ta mig till affären. Då jag bara blev sämre skrev jag ett sms till en av min underbara vänner, som en stund senare dök upp vid min dörr med en kasse full av frukter och grönsaker åt mig=)
Så nu ska här bli friskt!
Tusen tack för maten!=)



Bäst igår



Det allra bästa och finaste som hände igår var när en av mina härligaste, goaste vänner fick sitt barn till världen. Är så glad för hennes och hennes killes skull! De kommer bli helt underbara föräldrar.


Finns inget annat som kvalar in på den här listan igår. För det här är helt underbart. Och jag är numera stolt gudmor=)







Balen på slottet lockar stort!



Det är klart det är okej att vara sjuk ibland, men när man inte ens kan prata med någon suger det till tusen!
Jag kan allvarligt talat inte säga ett enda ord, för det gör för ont i halsen. Kan inte ringa och prata med någon för att få tiden att gå. Ja,ja. Dricker kokande vatten med honung och riven ingefära och hoppas på att det går över snabbt.

Till dess jag kan göra min röst hörd igen får jag umgås med tjejerna i Sex and the City och Desperate Housewives.
Hur sorgligt är inte det?
Jag har ju ett måtto som säger att jag inte ska leva mitt liv genom andra eller genom tv, o.s.v för då missar jag mitt eget liv. Funkar inte idag. Nåja, vad är väl en bal på slottet;)






Väckt av Euro-Techno


Nej, det är väl inte direkt drömuppvaknandet att bli väckt av att grannen spelar euro-techno på högsta volym. 
Speciellt inte efter en natt präglad av att spya, slem och snor.
Sedan har jag så ont i halsen som jag aldrig haft i mitt liv, inte ens när jag hade halsfluss! Kan inte prata eller ens viska som det är nu.

Jag är ju ledig idag och hade tänkt åka iväg på skidtur. Blir inget med det utan det är sängen som jag ska hänga med idag. ÅÅååå. Jag hade ju velat hälsa på lite vänner också, men det kan jag inte heller. Ja, jag tycker faktiskt lite synd om mig själv nu. Men det är inte kul att vara sjuk och ingen som kan ta hand om en. Och jag orkar inte handla. Visst har ja lite ris och sånt, men det är ingen bra sjukmat. Här krävs massor av vitaminer om det ska gå vägen!

En bra sak är i alla fall att nu sänkte mannen ovanför volymen, Yes!!




Bra början slutade med spya




Idag har varit en skön dag. Morgonen blev lite kort för fick "rycka in" på jobbet lite tidigare och hann inte äta frukost. Men allt gick bra, hade härliga kunder och tog det lugnt istället för att stressa.


Efter jobbet gick jag till Johanna K och hade julfirande med henne och Emil. Det var verkligen mysigt.
Men jag kände att jag inte mådde bra. Näsan började rinna som en kran, fick ont i halsen och huvudet. 
Så åkte hem ganska tidigt. Just när jag steg av bussen så spydde jag.
Hoppas hoppas det går över fort! Alla har ju banne mej kräksjukan i Oslo nu men jag hoppas det var andra omständigheter och inte det jag har. I don`t want.


Men nu ska jag inte gräva ner mig i det. Utan istället tänka positivt, på hur det känns i kroppen när jag är frisk och föreställa mig som det. Plus göra mina huskurer. Kommer gå som en dans. Sov så gott nu=)







Mina Fredags-Fynd




Skrev för ett tag sedan att jag fyndat lite i Melleruds secondhandbutik nr 1 eller snarare nr 7. För det är just så den heter, 7ans andrahandsbutik.
Kolla in några av mina kupper nedanför så förstår du varför jag gillar den.





























Fina grejor detta!!!





Som en liten julklapp...



Wieee!!
Det var inte sista avsnittet. Skulle egentligen bara vara tio avsnitt av Rebecca o Fiona, men nu har de utökat till tolv stycken eftersom de varit på turnè med Robyn. Som en för tidig julklapp åt mig och alla andra som älskar programmet=)




Julkalender med Rebacka o Fiona



När jag packat upp ska jag kolla in julkalendern och sista avsnittet av Rebecka/Fiona.
Tycker det är mysigt med julkalendern och tittar gärna på den om den är ok. Som i år=)
Ååå, hade gärna velat ha en lussebulle till. Mums! Men det får vänta till jag är i Sverige igen.










Ååå, igen. Jag vill att det här programmet ska hålla på i en evighet. Älskar!!!
Kolla in det på SVTplay.






Bussresan



Puh! Kom just innanför dörren efter att ha släpat väskan som vägde ett ton, minst, uppför hela backen till huset. På ryggen hade jag även en ryggsäck som vägde hälften av väskan. Bra jobbat av mig får jag säga. Satte på träningsmusiken, spände musklerna och taggade till psykiskt och så bar det av.

Bussresan var lite speciell. Först flöt allt på i lugn och ro. Men efter ett tag fick vi reda på att det var något fel på konkurrentens, (läs Swebus), buss. Då fick vi stanna och vänta in den för att fylla upp de platser som var över ho oss med deras passagerare. Tycker det var bra att de hjälps åt trots att de är olika bolag!
Då satte sig en härlig dansk/norsk/svensk brevid mig och vi höll igång hela vägen fram till Oslo. 
Älskar att träffa på härliga människor. Mannen jag satt brevid var teaterproducent och åkte till Köpenhamn för att spela brasiliansk musik en gång i månaden. Sånt gillar vi!

Var supernära att vi fastnade i kontrollen som hålls när man kommer över gränsen. Den kan ta allt ifrån en kvart upp till en och en halv timma. Men på grund av att alla bussar hade samlat sig och de då redan var två bussar som väntade på att bli kontrollerade, blev det för mycket för personalen vid gränsen och vi kunde åka vidare direkt. Yes!


Så därför är jag alltså hemma i en skön tid och ska nu packa upp alla saker, plus chilla lite.










Frukost med kokos


Frukostdags!
Jag älskar verkligen exotiska frukter, ja, frukt över lag.
Så saftigt, läskande och uppfriskande! Mums!
Så har jag fått dille på kokosjuice också. Kokosnötterna som finns i butiken nu är relativt färska och har mycket juice i sig. Underbart gott! Testa du också! Det är inte alls svårt att få hål i dem. Bara sätt en skruvmejsel eller annat vasst i hålet längst till höger. Sen är det bara att hälla ur vätskan. Och om man sedan vill använda kokosen kan man bara kasta den i marken några gånger, så går den sönder och du kan njuta av hela nöten. Muuums!








Fyndat!!



Det är inte klokt vilka fynd man kan göra i små second-handbutiker! Jag har handlat massa plagg för 250 kronor.
Bland annat två väskor, varav en i skinn!! Även en cool 80-tals-klänning, en vit spetsblus som kommer bli grymt snygg till sommaren, pärlörhängen, en hippiebrosch, och en parkas. Jag kan inte tro att det är sant. Tänkte lägga upp bilder men nätet är för segt, så jag ska visa när jag är tillbaka i Oslo igen.
Det är verkligen fynd i alla fall.

Har även letat runt lite i källaren och hittade en gammal fuskpäls som min mormor hade när hon var ung.
Den ska få följa med mig till Oslo den också. Perfekt för kylan där!





Julbord



Har precis gjort mig iordning för julbordet vi ska på med familjen. Sitter i min rosa klänning, svarta skor med guld på samt ett gulsdkärp i midjan. Samma outfitt som jag hade på mig förra lördagen, men den är så snygg sa jag kunde inte motstå.
Vi ska iväg och hämta upp min syster på Torp i Uddevalla och sedan vidare mot Bokenäs Herrgård.
Annars brukar vi för det mesta ha familjejulbord på Falkholts, ett mysigt ställe i Bengstfors. Där har de verkligen grymt god mat! Men i år kör vi på att om inte syster Camilla kan vara med, så kommer vi till henne. Hon jobbar nämligen på herrgården.

Lite kul, där ska jag, Annika, mamma och pappa sitta och hon ska servera. Hoppas hon får lite tid att "hänga" med oss också=)


Vad som händer senare på kvällen, antar nämligen att vi är färdiga vid nio, får jag se. Något blir det nog hur som helst. Ha en undebrar kväll nu!!

Kramar!!=)





Himla skönt



Ååå vad jag sov gott inatt! Helt underbart att vara utsövd. Det var länge sedan känns det som. Alla andra gånger jag har åkt till Sverige har jag varit helt uttömd på energi, så ska bli såå kul att komma hem och vara på topp. Ha en superdag nu!
Kramar




Brain - Looks - Hippie



Jag skrattar ihjäl mig. Hade en diskussion med en kompis som tycker jag borde börja plugga snart.
Man blir mycket smartare då sa han. Undrade lite vad han menade med det.. Jag kontrade med att jag lär mig saker varje dag ändå men tar reda på dem själv. Men i alla fall. Efter det kläckte jag ur mig:

-Jag är som ett kinder-ägg. 3 i 1. Jag har brain, looks och är en liten hippie.
Sen låg jag och gapskrattade på golvet och gör det än. Vilken beskrivning alltså. Men tycker den är jädrigt bra. 
För jag är smart och lär mig lätt nya saker, jag ser bra ut och så bor det en hippie i min själ.













Dagens



Nej, det är inte "dagens outfitt" jag menar. Det är "Dagens Bästa". Det kan handla om något som hänt, eller någon jag mött o.s.v som gjort att min dag blev underbar.
Idag är detta vinnaren:


Imorse när jag vankade in på jobbet med sömnen i ögonen vaknade jag snabbt till när jag såg att det låg en lapp till mig på köksbordet. Den var från min fd kollega, numera vän, Kristine. Världens härligaste person. Älskar lappar som det står fina saker på. Dessutom hade hon köpt polkagrisar till mig. Mums!

Det gjorde helt klart min dag. Blir så glad över sådana här saker. 












Mellerud



Imorgon ska jag åka hem föresten. Hem och hälsa på familjen=) Det var verkligen länge sedan!! Saknar dem så=)
Vi kommer nog hitta på lite av varje, julbord bland annat.  ÅÅå, då ska jag dricka julmust!! Hur gott är inte det!






The Graduate


Det blir lite filmtime nu. Ska kolla in den gamla klassikern The Graduate. Har inte sett den än. Men när jag har gjort det har jag bara kvar att hoppa fallskärm innan jag fyller 30 så är hela listan avklarad. Nja...jag skojar lite nu. Jag har ingen " Att göra innan jag blir 30 lista". Men känner ändå att det är ett måste att se den här kultfilmen.
Ha en härlig kväll!!






Rosa



Kolla in min nya klänning, gillar den här outfitten skarpt!
Klänningen kanske inte kommer riktigt till sin rätt i det här kortet.
Men jag tycker det var ett härligt kort så slänger upp det ändå=)








Conection lost


Hejsan svejsan!!=)
Det har varit dåligt med internett de senaste två dagarna. = Ingen bloggning.
Men nu funkar det igen. Blir alltid så i Oslo så fort det kommer snö och blir kallt. Spårvagnar stannar, bussar kommer inte fram och tunnelbanan kan stå still hela dagen. Plus det här med internett/tv och allt annat som har med kablar att göra. Det kan man aldrig lita på om vintern,haha.

Jag har inte gjort så himla mycket utom en sak. Åkt skidor. Har fått reda på världens bästa "spåranläggning". Det ligger i närheten av där jag bor. Va en perfekt utmaning med många backar, plus upplysta spår. Det gillar jag.
Och min kropp. Om jag skulle vilja komma i form inför beach 2011 är längdskidor grejen. Allt på min kropp försvinne r i ett slurp. Med annan träning händer inte så mycket, men här går det undan kan man säga,haha.
Fast jag gör det ju såklart för att jag tycker det är kul=)

Ha en underbar kväll nu!




What??



Är det verkligen sant att jag har klippt mej?
?




Nej då, jag har allt kvar mitt långa hår. Där lurade jag dej allt;)
Skulle i princip aldrig kunna klippa av det. 

En liten anekdot om en händelse som har med mitt hårsvall att göra:
I 9an svimmade jag i lussiatåget. Jag var avsvimmad i ca7 minuter. När jag började vakna till liv tänkte jag först: Har jag dött nu?
Efter det kom jag på vad som hade hänt och eftersom alla hade ljus i händerna följdes min första tanke av:
Är mitt hår kvar??? Sen var jag tvungen att känna efter. Men det var lugnt. Det var kvar. Trots min volt som jag tydligen gjorde när jag svimmade. Det var nog då mitt ljus släktes kan jag tro,haha. (Innoficiellt var det väldigt bra att jag gjorde den volten, även om det var av misstag. För det var det enda jag hade kvar att göra för att få MVG på gympan,haha. Och tack vara denna svimming fick jag alltså det, eller nja. Jag hade nog fått högsta betyg i alla fall.)


Ha en härlig kväll nu=)








Kramar





Avklippt

Jag blev så trött på mitt långa hår. Så nu klippte jag av det.
Blev inte så himla perfekt men får väl gå till en frissör och fixa till det lilla extra om ett tag=)




Det växer ju alltid ut igen som man brukar säga;)







Yo ho, yo ho!


Vilken underbar fest det blev igår. Vi diskuterade, pratade, lyssnade på musik, dansade och lekte pirater. 
Vi gjorde verkligen det. Vi drack Captain Morgan ur flaskan, lekte att vi va på en övergiven ö och så sjöng vi "Yo ho sånger" som vi hittade på. Urkul! Var länge sedan jag skrattade så mycket på en fest. 

Sedan gick vi vidare till The Dubliner. Det var härlig stämning där. Jag hade min nya rosa klänning och fick massor av kommentarer om den. Det är bra att ha något plagg som conversationstarter om man har lust att vara extra social. Dock var i princip alla andra klädda i svart så då är det klart att folk lägger märke till en = fler tar kontakt. Så vi var en färgglad croud som intog stället i gult, rött och rosa=) Massa folk trodde jag var någon skådespelare o.s.v. Haha. 

Sista halvtimman var lite dålig men annars var det en grym kväll. Jag ville aldrig gå hem och försökte få tag i efterfest människor, men alla var trötta och ville hem och sova. well, well. 
Det var en grym kväll!! Underbart!






Partey´



Kom hem för en liten stund sedan. Just nu är det dags för lite sömn innan jag ska göra mig iordning för festligheterna som händer ikväll. Är grymt partysugen kan jag säga. Blev bjuden på en till fest idag. Personalen på Ica brevid jobbet är nästan som mina kollegor för jag handlar typ alltid där,haha. Så de undrade om jag ville med och festa med dem ikväll. Fast är ju redan uppbokad. Nåja.

Har ett litet dilemma också.. Jag vet inte vilken av klänningarna jag ska ha på mig ikväll. Annars burkar ju scenariot se ut som att man inte har något att ha på sig. Men nu har jag på tok för mkt att välja på. Bättre det i alla fall.


Ha en underbar kväll nu alla snygga härliga=)





Idag



Hela dagen har varit grymt bra. Jag har känt mig hög på livet och blivit glad för alla möjliga saker. Humöret sviktad e lite vid fyratiden då det blev jädrigt stressigt på jobbet. Men vid fem var mitt vanliga jag tillbaka igen.
Har haft en grymt bra dag och bara flowat genom allt. 

Har känt mig lycklig, kärleksfull och underbar. Är så glad över att jag älskar mig själv som jag är och inte behöver gå runt och lägga energi på att förändra mig. 

Som sagt, hela dagen har varit toppen. Från att jag åkte med världens härligaste busschaufför och mina favoritskor var reparerade till att jag sjöng opera på lagret på kvällen. Väldigt dåligt sjöng jag, men väldigt kul var det=)


Ha en superkväll!!





Hippie-Nina



Jag känner mig så himla hippie ikväll. Sitter här i lösa, petrolblå haremsbyxor och med en herrskjorta lite slarvigt knäppt med upprullade ärmar och njuter av en grönsakssmothie. Sitter med ena benet i golvet och det andra uppdraget mot haken i välrndens konstigaste "sitt-ställning". Men bekvät är det,haha. Håret är nytvättat och utslaget och jag känner mig ren och lycklig ända in i själen. Underbart!
Livet är allt bra härligt!
Jag mår så himla bra!!








Shimmer



Om du vill lyssna på en härlig låt som är peppande, har ett bra beat och som det även är fart i, fast som man samtidigt kan slappna av och hitta sin inre styrka till, borde du testa den här: Shimmer med Aeonism.








Lussebullar


Pouyeh, en kollega till mig bakar antagligen lussebullar ikväll. Det bästa är att hon ska ta med en till mig imorgon=) Jaaa och mums! Lussebullar är det allra bästa på julen. Det, julmust och knäck, plus min eget gjorda pepparkaksdeg.
Vad mer kan man begära? 

Längtar så jag kan spricka efter den där lussekatten. Om jag ändå hade haft en ugn...
Undrar om man kan baka dem i mikron? Nja, så desperat är jag inte,haha.



What to do?



Jag vet inte vad jag ska välja. Å ena sidan vill jag verkligen bara slänga mig i soffan. Eller, nja. Min hjärna vill träna, men min kropp är å andra sidan helt slut. Jag har sjukdom pågång och vet inte om jag vågar träna, för att det kanske bryter ut då. Brukar vara så. Undrar vad som är bäst...
Många säger att man kan träna så länge man inte har feber eller ont i halsen. Jag har inget av det, men de andra gångerna jag tränat och känt såhär har jag fått feber dagen efter träningen. Så i det fallet är jag nog svagare än de flesta. Att6 om jag anstränger mig bryter det ut lätt. Och Det mina damer och herrar vill vi inte.
What to do?

Min kropp hade verkligen behövt en workeout nu kan jag säga. Men samtidigt går jag hur mycket som helst på jobbet, lyfter och annat jox, så gör inte så hemsk mycket om jag missar träningen. Det är jag glad för i dessa fall,haha. Jag hade nog aldrig klarat av att sitta ner hela dagarna. Action ska det vara=)





What I like about me

Det är så mycket fokus på att tjejer ska vara smala, snygga och se bra ut. Kom verkligen att tänka på det när jag såg HM`s senaste reklampelare runt om i stan. Shiit vilka "anorexiafall" de har använt sig av i sin nuvarande kampanj!
Branchen är blind. Klart man kan vara naturligt smal, men när kindern är insjunkna och man inte ens har några muskler någonstans är det sjukt farligt. Förstår inte hur de klarade av plåtningen ens en gång. Är det inte nog med att tjejerna och även killarna, inte ska/får ha något uns av fett. Men när det nu också kommit till muskler. Vandrande skelett är vad det är. Så himla sorgligt att jag börjar grina på riktigt!
Ofta vet man inte själv förrän det är försent att man är i ett missbruk. Därför är det så hemskt att omgivningen uppmuntrar till sånt här, för det gör, i många fall, modebranchen.

Jag är för sunda ideal och att folk ska må bra både fysiskt som psykiskt. Därför skriver jag en lista om saker som är bra med mig, en för egenskaper och en för utseende. 
Gör en om dig själv du också=)


Utseende
Jag gillar:

Mina bulliga kinder
Mina naglar som jag sparat ut och inte biter på längre
Att min kropp är stark och orkar mycket
Mitt långa hår
Mina ögon


Egenskaper
Jag gillar:

Att jag har så mycket kärlek att det flödar över till andra
Min starka vilja som kommer fram om jag behöver den
Att jag ser saker från den positiva sidan
Att jag ställer upp för människor
Att jag är nöjd med mig själv som jag är



Kom igen! Skriv en lista om vad du är bra på och vad du gillar hos dig själv! You rock!!
Kramar och kärlek



















Miss Blue




Sminkade mig lite innan jag skulle göra ansiktsmasken. Vad tycks?
Näää, det är ju ansiktsmasken som jag har på mig,haha.






Eller.. håller jag på att bli en Avatar?








Blåbär i ansiktet, absolut!



Köpte den här idag när jag gick förbi Lush.
Känner att mitt ansikte börjar bli lite risigt av vinterluften så ska använda den här ansiktsmasken nu.
Vi får se vad som händer med min hud efteråt,haha=)
Jag har stort hopp till denna produkt!







Va va woom!


Det kanske är tur att man inte vet hur stel man egentligen har varit. Var ju och fick helkroppsmassage idag. Och efteråt känns det helt klart som om jag fått en ny kropp. Bildligt talat. När man är uppe i stressen och stelheten märker man inte av det efter ett tag. Det är då det blir farligt. Först nu i efterhand vet jag hur min kropp ska kännas när den mår bra.


Det var lite samma sak just när jag kom tillbaka från semestern i somras. Då hade all stress gått ur kroppen och jag tänkte:
- Jag ska aldrig stressa mer. Gör jag det ska jag stanna upp och andas och ta det lugnt.
Vad hände med det löftet kan man undra..
Mitt nyårslöfte är att TA DET LUGNT. 
Fast jag har redan skurit ner på lite av sakerna. Jag vill ju så gärna göra så mycket med mina härliga vänner. Men ibland måste man säga nej. Just för att de gånger man ses ska bli superhärliga istället för att man är trött jämt och inte kan få ut det maximala av dagen ändå, just för att man är trött för att man gjort för mycket.
Smart va?=)



Nu sitter jag som sagt här med en ny kropp. Underbart! Den ska jag underhålla väl!
Känns skönt att kunna rulla ryggen upp och ner, eller vrida på nacken utan att det knakar,haha;)








RSS 2.0