Grill del Mundo läggs ner

Har hört av Carina att Grill del Mundo i Göteborg ska läggas ner=( Det var helt klart restaurangen med en underbaraste stämningen i hela Göteborg. Den läggs ner för att Storan, en teater i Göteborg, behöver mer plats och de grillen ligger i deras källarlokal. Kommunen sa ja till ett utbygge för Storan villket då innebär stängning för Mundo. 

Kan de inte få nya lokaler eller något? Maten var helt underbar, personalen ännu mer härlig och deras lokaler slog alla restaurang r jag ätit på åtminstonde. 

Hoppas de kan få till en lösning!


bild-på-matsalen



bild-från-matsalen




detaljbild-från-matsalen



matsalen

Såhär beskriver de själva sin restaurang på hemsidan:


I det före detta operahuset vid avenyn i Göteborg driver bröderna Miki och Kiki Ingber sin restaurang på uppdrag av konsertstället Storan. Sommartid kan stället serva 300 gäster, oftast är stället fyllt till sista platsen. I utomhusköket är det kolgrillat som gäller.
Inspirationskällan är Sydamerika och restaurangen är ungefär lika färgsprakande som en kvarterskrog i, säg Ecuador. Klientelet är lika roligt som det är brokigt, något som även är restauratörernas ambitioner. Vintertid flyttar både gäster och kolgrill in i den gamla teaterrestaurangen.
Vad som kallas Lilla del Mundo är också lite av en teatral upplevelse. Restaurangen är uppdelad i teman och skickar iväg gästerna till drömlika platser långt ifrån ett vinterkallt Göteborg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0